To nesitikėjo niekas. Rusija gavo triuškinantį smūgį  ()

Rusijos vykdoma Ukrainos uostų Juodojoje jūroje blokada apgailėtinai žlugo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-05 To nesitikėjo niekas. Rusija gavo triuškinantį smūgį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vykdoma Ukrainos uostų Juodojoje jūroje blokada apgailėtinai žlugo. Pastarosiomis savaitėmis apie 10 laivų netrukdomi išplaukė į pagrindinius Ukrainos uostus regione, nepaisydami Maskvos grasinimų.

Tai teigiama naujame „Bloomberg“ straipsnyje „Ukraina meta iššūkį Rusijai atgaivinti Juodosios jūros prekybą“.

Prisiminkime, kad 2023 metų liepą Kremlius nutraukė grūdų sandorį, pateikdamas Vakarams nemažai sąlygų jį atnaujinti. Tada jis visiškai užblokavo laivų judėjimą į Ukrainos uostus, visų pirma reikalaudamas sušvelninti sankcijas.

Rusijos ginkluotosios pajėgos pagrasino, kad bet koks laivas, įplaukiantis į Ukrainos Juodosios jūros uostą arba išplauksiantis iš jo, bus laikomas potencialiu kariniu taikiniu. Rugpjūčio mėnesį rusai net bandė sustabdyti vieną iš laivų patikrinimui, šalia jo atidengdami ugnį.

Tačiau situacija pasikeitė, kai tik Ukraina Juodosios jūros regione pradėjo aktyviai naudoti nepilotuojamus laivus Rusijos Juodosios jūros laivyno atakai. Nemažai Rusijos karinių laivų buvo išvesti iš rikiuotės, po to Maskva pamiršo savo grasinimus.

 

Dabar trys pagrindiniai Ukrainos Juodosios jūros uostai Juodojoje jūroje priima laivus. Nors reisų mažai, bet skaičius sparčiai auga.

Tuo tarpu JT bando derėtis su Maskva dėl grūdų sandorio atnaujinimo. Tačiau kol kas rimtos sėkmės šiuo klausimu nepasiekta, Maskva į kompromisus nesileidžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(1)
(100)

Komentarai ()

Susijusios žymos: