„Jie gręžiasi link Putino.“ Prasideda šokiruojantys įvykiai. Kas nutiko (Video)  (1)

„Penktoji kolona tikrai egzistuoja.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijoje gyvenantis Rusijos opozicijos istorikas ir politologas Andrejus Zubovas teigė, kad Rytų Europoje nemaža visuomenės dalis palaiko Putiną. Tiesą sakant, tai iš dalies parodė rinkimų rezultatai Slovakijoje. Ta pati situacija stebima Čekijoje. Graikijoje Putiną irgi palaiko dauguma gyventojų.

Tai žinau ne tik iš asmeninių pokalbių, bet ir iš sociologinių apklausų, kurios yra objektyvios“, – interviu su Nataša Vlaščenka pabrėžė ekspertas.

Vokietijoje veikia partija „Alternatyva dlia Germanii“, kuri atvirai remia Putiną. Tuo pačiu metu ji jaučiasi gana gerai, pažymėjo Zubovas. Visų pirma, ji laimi daug vietos rinkimų ir net parlamento rinkimus kai kuriuose regionuose. Vokietijos socialdemokratų partijos atstovai, deja, didžiąja dalimi taip pat palaiko Rusijos Federacijos lyderį.

Anot Zubovo, kai kurie stambūs Vokietijos politikai ir politologai, susiję su Socialdemokratų partija, jam paskambino po vasario 24-osios ir pasakė: „Jūs buvote teisūs, o mes klydome“, bet dabar šie žmonės vėl yra su Putinu.

„Jie atgailavo, nerimavo ir net neoficialiai susitiko su manimi kur nors Europoje, bet po pusantrų metų jie grįžo pas Putiną“, – sakė politologas.

 

Visa tai ukrainiečiams nesuprantama, nors Ukrainoje yra žmonių, kurie yra Rusijos pusėje, bet jie tiesiog tyli. Ir tai yra realybė. Būtent tokia yra realybė, kurios V. Putinas tikėjosi, pradėdamas plataus masto karą. Ši penktoji kolona tikrai egzistuoja.

Yra dvi priežastys, kodėl europiečiai palaiko Putiną. Pirmoji – sąmoningos ir nesąmoningos svajonės atkurti prarastas imperijas. Tai taikoma, pavyzdžiui, Vengrijai ir Graikijai. Savo ruožtu Slovakija per Antrąjį pasaulinį karą sąmoningai buvo fašistinė valstybė, ir šios nuotaikos joje išliko. Maždaug pusė Slovakijos gyventojų palaiko Putiną.

 

Kalbant apie Vokietijos socialdemokratinę jėgą, jos atstovai maitinosi sovietiniais pinigais ir daugelis jų tai daro ir dabar.

Kita Putino paramos priežastis yra stiprios antiamerikietiškos nuotaikos visoje Europoje: tiek Rytų, tiek Vakarų.

„Jie pavydi Amerikai stiprybės ir turtų. Amerika jų neįžeidė, priešingai, jei ne JAV, daugelis Europos tautų vis dar būtų valdomos savo tironiškų režimų“, – pabrėžė Zubovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(12)
(50)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: