[ŽT] N-18! Twitter sprogdinantis video. Izraelietis išgelbėja savo šeimą nuo „Hamas“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-10-08 23:01
*yderai, kaip ir rusu armija - saudo i civilius neginkluotus zmones.
HardAxe 2023-10-09 10:06
buvo ten arabu zemes, gyveno vietiniai zydai kartu su arabais. Atejo zydu naujakiriai cia kazkur 1948 +/-, issparde veitinius lauk ir ikure savo sali. Butu jiem viskas greit pasibaige, bet zydai labai vieningai palaiko savus ir uzima daug ausktu postu pasaulyje, tai vakarai (JAV) juos visiskai palaiko ir gina. Rezultate pvz pabegeliai is Jeruzales visur laukiami (nes izraelis nori ju atsikratyti), izraelis tuose regionuose stato savo bustus ir kelia naujakurius ir t.t. ir pan. Po sito smugio gazos ruozo neliks, susikels gyventi zydai, visi ten gyvene arabai isvaziuos i aplinkines arabiskas salis arba i europa. Kadangi tai bus "tikri" pabegeliai, mes juos kaip ir privalesim priimti. Idomu tik, kodel mes o ne izraelis? Tie teroristai labiau panasus i partizanus, negu i tikrus teroristus, paemus istorini konteksta. Beje, pavizdys zydu mentaliteto,- jie eilini karta ispiso vakaru pasauli su covid vakcina. Visi lygus, visi vieni kitus palaikom, bet atsiradus gresmei sumokejo daugiau ir atsistojo i eiles prieki. Ok, si karta pasiseke, isgyvenom be kazkokiu katastrofiniu nuostoliu. Bet atejus virusui su 25% mirtingumu zydai bus suskiepyti pries mum paskiepyjant rizikos grupe, gali neabejoti. Jei trumpai, tai Izraeilis - musu sajungininkas, bet jis nera musu draugas.
Benediktas 2023-10-09 13:13
Rašyk nuo savęs, nevartok žodžio „mūsų“. Jei nebūtų antisemitizmo, tai gal jie būtų apsiėjė be savo valstybės. Bet čia kaip tauta be savo valstybės, kaip taip gali būti? 1947 m. Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja priėmė rezoliuciją 181, kurioje siūloma padalinti Palestiną į dvi valstybes: žydų ir arabų. Kad išspręsti šitą klausimą. Ir žydai deda pastangas, kad susitarti su palestiniečiais. Bet arabus kursto tokios valstybės, kaip Rusija ir Kinija, iranas kad ten nuolatos būtų konfliktas su žydais. Finansuoja tuos Hamas, Hesbolah.
UTF16 2023-10-09 14:26
Atėjo romėnų naujakuriai kažkur I a. į Judėją, išpjovė vietinius lauk, įkūrė savo avanpostą. Atėjo europiečių naujakuriai kažkur XVI a. į Amerikas, išpjovė vietinius lauk, įkūrė savo šalį. Atėjo rusų naujakuriai į Karaliaučių 1945 +/-, išspardė vietinius lauk, įkūrė savo avanpostą. Lietuviai tokių praeities nuoskaudų irgi nemažai turi. Bet tai yra nuoskaudos tik tiek, kiek kažkas labai tuo suinteresuotas jas pakursto.
Kirtiklis 2023-10-09 14:36
5 kartus Izraelio vyriausybės siūlė 2 valstybių planą, kad baigtu nesąmones ir pripažintu valstybe, net žemių siūlė atiduoti Palestinai. O tie? 2001 ar 2003 dėjo 3 ne rezoliucija - Ne Izraelio valstybės pripažinimui, ne Žydų tautos egzistavimui ir ne taikai. Su Musulmonais be šansų tenais , jiems Alach Ahbar terupi, daugiau proto neužtenka. O dabar vėl ašaros kad juos naikina Gazos ruože ir kiek vaikų numirė.
donatasv 2023-10-09 14:56
Lygiai tą patį galima pasakyt apie Ukrainos / Rusijos karą. Dėjo Ukraina ant ruso. Tik apsivertė laukiniai ir nukentėją bendrame kontekste.
Benediktas 2023-10-09 15:08
Ką reiškia tavo pasakymas "Dėjo Ukraina ant ruso"? Labai keistai skamba. Rusas turėjo kažkokių pretenzijų Ukrianai su realiu pagrindu, o ne išgalvotu?
HardAxe 2023-10-09 15:33
Ar aš galvoju, kad reikėjo daryt šitą nesamonę? Ne, nereikėjo. Ar jie turi pagrindą - taip, turi. Gal aš klystu, gal tiesiog praktiška išlaikyti izraelį kaip USA draugišką valstybę viduriniuose rytuose. Visi kaimynai regione daug mažiau sukalbami. Bet kuriuo atveju statau savo 5centus už tai, kad atsakomasis smūgis bus didesnis nei gauta žala ir gazos ruožas bus arba perimtas, arba (jeigu jie nenori įsileisti gyventojų pas save), taps 10 kartų griežčiau kontroliuojamas rezervatas.
donatasv 2023-10-09 15:50
Rusas ilgus metus šėrė Ukrainą, kad išlaikytų Ukrainą kaip savo palydovę, kad išlaikytų krymą kaip savo bazę ir t.t. ar tai leidžia rusui okupuoti krymą? Ne. Ar tai gera priežastis karui? Išdavystė tarp banditų niekada geruoju nesibaige...
Dannas3 2023-10-09 15:57
Hardaxe, bet gal taip geriausiai butu. Nes niekur neveda ta situacija, jei neina susitaikyt. Tai gal uzimt ir ivest koki protektoriata, kaip budavo anksciau. Nenoriu palaikyt nei vienos puses, nes abi apsisikusios iki ausu, bet jei situacija tokia, niekas nelaimi, jei ji lieka neispresta. Tiksliau Izraelis jau laimejes.
Benediktas 2023-10-09 16:10
Ką reiškia šėrė? Tai Lietuvą irgi išeina šėrė pagal tave kai buvome SSRS? Jei nebūtų buvę tu per prievartą šėrikų, tai daug geriau gyventume nei dabar. "Išdavystė tarp banditų" - paaiškink plačiau, kurie čia banditai išdavė kuriuos ir ką jie bendro turi su Ukrainos valstybe.
donatasv 2023-10-09 16:26
Atsipeikėk. Jau po ssrs žlugimo Ukraina išteklių gaudavo už pusdykį. Visas tas gavimas suplaukdavo į Ukrainos oligarchų kišenes. Tik priešingai nei batka prorusiška valdžia nesugebėjo atlaikyt perversmo ir gavosi tas kas gavosi.
Benediktas 2023-10-09 16:32
Tie oligarchai - tai keletas žmonių, dar klausimas kurie iš jų yra ukrianiečiai. Gal nemaišyk jų su Ukrainos tauta. Ukraina kuo puikiausiai save išlaiko, jiems nereikia išlaikytojų. Ukrainiečiai daug darbštesni už rusus. Ukriana be rusų - tikrai nepražus.
UTF16 2023-10-09 16:46
JAV su savo priešais šitaip nesicackina. Dėl vieno teroro akto jie okupuoja kelias šalis iškart ir įveda savo tvarką taip, kaip jiems gražiau atrodo. Ir aš taip daryčiau.
donatasv 2023-10-09 17:01
Tauta? Tapati tauta prie lovio prieina ir pradeda vogt. Gali dievint kiek nori tuos Ukrainiečius bet fakto, kad prasidėjai su mafija lengvai nepabėgsi nepaneigsi. Lietuva buvo tauta kuri pirmu taikymu į vakarus, o ne atgal pas rusą... su rusu buvo lengviau varkes virint...
Benediktas 2023-10-10 09:04
O ką ukrainiečiai tau ne tauta? Ukrainiečiai savo mentalitetą ryškiai parodė per Maidaną, kad jie nori patys kurti savo šalį. Pagal tekstus, dainas, veiksmus, pasaulėžiūrą iš interviu - tai žmonės, kurie nori būti laisvi, teisingi ir tobulėti, tirbti, kurti gražesnę ateitį. Net nenoriu lyginti su rusais. Tai visai kito mentaliteto tauta. O tu paimi, kažkokius oligarchus, kurie ne visi net yra ukrainiečių kilmės - ir priskiri korupciją visai tautai. Tavo pasirinkimas, kaip nori, taip žiūrėk. Ukrainiečiia dabar panašioje vietoje, kaip mes buvome 90m., kai taip pat nor4jome laisvės nuo okupantų. Pas mus nebuvo korupcijos? Tokia primesta sistema buvo. Rusijai naudinga korupcija, nes per ją valdo procesus kitose valstybėse. Jie skatiną ją ir patys korumpuoja. Dabar pagrindinis dalykas be karo Ukrainai - kuo greičiau skaidrinti sistemą, tiesiog kopijuoti gerasias praktikas iš kitų valstybių. Zelenskis šioje vietoje nieko praktiškai nedaro. Jį reikia spausti, JAV turi spausti Zelenskį pavesti daryti reformas naujų tvarkų įvedime ir teisėsaugos įvykdymo užtikrinime.
donatasv 2023-10-10 11:32
Ne tik oligarchai. Visa tauta atsiskyrė nuo ruso, nusibraižė sienas bet rusas kaip brolis liko pasamonėje kol mafija nepasidalino išteklių/pinigų tarpusavyje ir susipjovė. Ukraina daug naglų žingsnių padarė iki kol atėjo ruskis su ginklu. Dabar pakankamai neglai iš vakarų reikalauja duokit mums ginklų arba mums pzdc. Per tą jų naglumą vakarai susipjovė su rusu, išvedė visą jėgų pusiausvyra iš balanso. Ar čia reikia gint Ukrainą ar peikt nežinau. Jei karas ties tuom pasibaigs tai ma jį šunys... gal ateis pagaliau į protą ir pradės gyvent kaip žmonės.
Benediktas 2023-10-10 11:50
Matosi, kad tau per pusantru metu sunku apsispresti, kuri pusė teisi.
donatasv 2023-10-10 12:07
Kai atsimerksi plačiau ir suprasi, kad du mafijozai tarpusavyje pjaunasi ir negana to traukia mus į tą jų konfliktą tai suprasi, koks šūdas visa tai yra.
Benediktas 2023-10-10 12:16
Mafijozai - Bidenas su Putinu? Del Putino sutinku. Kas įtraukė Ukrianą ir mus visus į konfliktą? Jei Putinas nebūtų užpuoles Ukrainos - gyventume sau taikiai ir Ukraina gyventų. Čia tau reikia atverti akis. Tu pats mastai kaip Rusijoje gyvenantis rusas, prisiklauses rusiskos propogandos - niekuo nesiskiri.