Buvusi CŽV agentė: norint išvengti katastrofos, reikia sunaikinti visus egzistuojančius branduolinius ginklus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arnoldasz 2010-08-02 11:37
o as maniau, kad teroristai tai tik ismislas???
DnT 2010-08-02 11:58
Yup, aš irgi nemanau, kad tai gera idėja. Kas bus kritiniu atveju, jeigu staigiai prisireiks atominės numušt kokiam asteroidui? Be to dabar pasaulyje yra pusiausvyra, daug kas turi, bet nieks nešaudo, ir vien dėl to, kad paleidus raketą, iškart gautų atgal kelias. O tas atceit nusiginklavimas, tai tik propaganda, dabar bent matos, ką turi, o po nusiginklavimo išvis nieko nežinosim, o jie gamins ir toliau jas visi.
Kopust 2010-08-02 12:02
Pagalvojus ar tai įmanoma... pasakyčiau kad ne. Stipriosios šalys vistiek norės pasilikti tokį ginklą, nors ir vieną, kaip įmanoma slapčiau. Visi sakys kad neturi ginklų, nors visi turės. Gaila kad pasaulis mūsų yra toks susiskaldęs, turiu omeny žmonių visuomenes ir mastymą. Jeigu visa planeta būtų vieninga, pasiektumėme kur kas daugiau. Dabar neverta nei tikėtis.
Kupse123 2010-08-02 12:03
taip pusiausvyra , karas afganistane , terorizmas , somalio piratai ir pns.. ne tikrai Rusija ir Jav nenusiginkluoja po biski , tikrai Pietu afrikos respublika savo noru neatsisake VISU savo branduoliniu ginklu dar greit Iranas tures branduolini ginkla pritariu tik del asteroido numusimo
Pumper 2010-08-02 12:11
"CŽV agentė kelia klausimą, kas laimi karą tarp civilizuoto pasaulio ir teroristų grupuočių, bandančių nusipirkti, sukurti ar pavogti atominę bombą" Įdomu, kas didesnis branduolinis teroristas - tas, kuris grasina, kad turės atominių bombų, ar tas, kuris grasina, kad, esant reikalui, panaudos turimas atomines bombas?
Zergas 2010-08-02 12:32
vienintele valstybe panaudojusi branduolini ginkla pries kitas yra JAV.isvadas darykites patys..
kionig 2010-08-02 12:49
Ir kurgi sios baisios katastrofos data straipsnyje ?
Sarunas 2010-08-02 12:55
Asteroido geriau jau nemusti su branduoliniu užtaisu. Geriau vienas stambus į kokį vandenyną nukristų nei kad milijonas po visą Žemę asteroidų.
Pihas 2010-08-02 13:02
Taip ims visi ir nusiginkluos, tai nerealu. Nesugeba susitart normaliai su Šiaurės Korėja, Iranu... Ir šiaip kuo toliau tuo labiau branduolinis ginklas darosi atgyvena... Jau yra sukurta analogų, vandenilinės bombos ir t.t. Ekologiškesnės? Bet paskirtis ta pati.
Skeptikas 2010-08-02 13:03
Su tuo asteroidu man atrodo per didelis Holivudinių filmų poveikis.
mnv 2010-08-02 13:29
Vandeniline ir yra branduoline, tik kitokie branduoliai ten skyla reakcijos metu. O kas del asteroidu... ar tikrai vienas riebus geriau? Didelis gali sukelt atomine ziema kuri testusi kelerius metus, per kuria ismirtu DAUGUMA ekosistemos ir pns, ar geriau keli mazesni, kurie GAL pataikys i dideli miesta, bet tokiu kataklizmu nesukels.
Pumper 2010-08-02 13:43
+ didžioji dalis mažų gabaliukų sudegtų atmosferoj ir išvis jokios žalos nepadarytų. Be to, Sarunai, ar tu pasirinktum (jei reikėtų), kad ant tavęs užmestų vieną 100kg akmenį, ar geriau kad 100 akmenų po 1 kg? Kokia tikimybė, kad liksi sveikas (ar išvis gyvas, jei tas 100kg akmuo užkristų ant galvos) po vieno akmens ir po 100 akmenukų?
Analog 2010-08-02 14:02
Klaida:
geduxk 2010-08-02 14:20
http://www.youtube.com/watch?v=Gk-CI8WD ... re=related
Alchi 2010-08-02 15:25
Anekdotas: Susitarė Obama su Medvedevu sunaikinti visas branduolines bombas. Kaip tarė, taip padarė. Atšventė pasaulio taiką, viskas kaip pridera. Po poros savaičių Medvedevas gauna skambutį iš Obamos: -Žinai, apgavau aš tave, pasilikom mes 10 raketų ir va dabar turėsi man paklusti. Medvedevas griebiasi už galvos nežino ką daryt. Ateina toks pasimetęs karininkas ir sako: -Prezidente, vienas Leitenantas sibire tiek prisigėrė švęsdamas taiką, kad pamiršo sunaikinti savo 20 raketų, ką mums su juo daryti? -Visų pirma ne leitenantas, o Major-generolas, o antrą kol rūsų kareiviai geria, tol jie bus nenugalimi!
loggo 2010-08-02 15:51
Ne visai: Atominės bombos esmė yra ta, kad Plutionio atomai skyla į mažesnės masės atomus, išlaisvindami neutronus (ir didelę šilumos energiją), kurie lėkdami suskaldo kitus Plutonio atomus, ir t.t. Dideli energijos kiekiai atsiranda iš masės virsmo energija (E=mc^2), nes galutininė medžiagų masė (plutonio skilimo produktų) būna mažesnė už pradinę Plutonio masę. Vandenilio bombos esmė yra ta, kad du vandenilio izotopai JUNGIASI ir suformuoja SUNKESNĮ helio branduolį. Bet taip, abi šios rūšys laikomos branduolinėmis...
DnT 2010-08-02 16:20
Afganistanas? Amerikonai plauna pinigus ten ir vogia iš EU, be to Afganistane daug išteklių. Kas pradėjo karą? Ne kas kitas kaip amerikonai. Tas dvynių nugriovimas visai nerealistiškai atrodo: pirmiausia - kažkaip keistai sugriuvo, tiesiog susmuko ir tiek, antra - kaip sugebėjo amerikonai daleist iki tokio įvykio? Tuos lėktuvus būtų iškart numušę, be jokių svarstymų, jei jie būtų taikęsi į valdžios institucijas, o čia į paprastus prekybinius objektus. Vienu žodžiu jiems tereikėjo preteksto pradėti karą. O tie teroristai atsirado tik dėl nuolatinio kišimosi, niekas nesikištų ne į savo reikalus nebūtų tų teroristų. Taip, kad amerikonai patys viską čia suką. Piratai? Rusai puikiausiai su jais susitvarkė susitvarkė. Paleido vidury jūros ir tiek sugebės parplauks, kas labai abejotina (kaži ar net jie gyvi buvo). xD Taip, kad laivai ten plaukiojantys, gali būt neblogiau ginkluoti negu tie piratai ir atsišaudyt. Dėl to asteroido tik taip čia pasakiau, nes reikėjo, ką nors sugalvot, dėl ko branduolinis ginklas gali būti naudingas. Be to jis ne tik jį išneštų bet ir pakeistų objektų trajektoriją. Dar dėl visą ko galima panaudot prieš ateivius. =D Juk nežinai net ar tokie egzistuoja, gal užsimanys kokie parazitai užimt žemę. Taip pat visi pripažinkim faktą, kad toks nusiginklavimas iki nulio yra neįmanomas. Tad nėra čia net kuo plėšytis, kol visas pasaulis nepriklausys vienai valdžiai ar žmogui tol tikrai nieko neišeis.
LiberalusToris 2010-08-02 16:32
Pirma - gal jau patylėk su tomis savo konspiracijos teorijomis. Niekam jos neįdomios, išskyrus paranojikus ir šizofrenikus. Nei tu įrodysi, kad būtent taip buvo nei ką, tai kam aušint burną. Antra, dėl piratų. O taip, iššaudykime juos, kam jie iš viso gyvena. Labai humaniška, ane? Ypač, jei taip su tavimi pačiu kada pasielgtų. Dar sakyk, kad sterelizuoti juos reikia, tai nuo pono A.H. neatsiliksi, spėju. Trečia, branduolinis ginklas yra reikalingas išlaikyti stabilumą, kad kokia fanatikų vyriausybė nesugalvotų tavęs užpulti. Pavyzdys, eina gatve šimtas snukių. Vienas šoksi ant jų? Abejoju, biče. Ketvirta, dėl nusiginklavimo pritariu. Niekas ir visiškai nesiruoš nusiginkluoti, nes tai būtų beprotybė, nebent visas pasaulis (įskaitant ir terus) mestų ginklus ir pradėtų mojuoti baltais pantalonais. O dėl to priklausymo vienai valdžiai pasaulio... che... che... che... Niekada pasaulis vienam asmeniui nepriklausė (jei neigsim dievų egzistavimą) ir nepriklausys, tad... Rožinio drambliuko svajonės. P.S. Nekreipk dėmesio į mano kritiką, neturėjau ką veikt, tai ir užsipuoliau ne iš šio ne iš to. I'm ninja.
Indigo89 2010-08-02 16:36
Cia tas pats kas bandyt baigt kara sunaikinant visa gelezi ir visiems sunaikinant technologijas, kuriu deka galima pasigaminti kulkosvaidziu. Realiai atominis sprogimas gali kuo puikiausiai apsaugoti nuo didelio asteroido tada, jei jis yra pastebetas pakankamai anksti. Deja dauguma yra pastebimi per velai. Del ko manau turetu buti paruosta visame pasaulyje 3-4 bazes kuriose butu paruosti staigiam paleidimui atominiai ginklai skirti nukreipti asteroida nuo zemes.
Indigo89 2010-08-02 16:41
LiberalusTori, negi tu is tiesu manai, kad bokstai dvyniai nugriuvo del lektuvu atakos? Ant kiek naiviam reikia but, kad patiketum tokiu smegenu plovimu. Cia nereikia minet, kad jie buvo projektuojami atlaikyt tokius smugius ir panasiai, uztenka, be daugybes kitu akivaizdziu faktu, palyginti dvyniu griuvesius su specialiai susprogdintu pastatu griuvesiais, kad nebeliktu abejoniu. Bet, visada atsiras priestaraujantis akivaizdiems dalykams ir taip norintis issiskirt, kaip kad pats sakai, ninja...