Gali tapti antru Bachmutu. Koks Avdijivkos šturmavimo tikslas (Video)  ()

Rusų okupantai suaktyvino karo veiksmus Avdijivkos kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešui reikia bent kelių pergalių, nes jis patiria didelių nuostolių. Todėl įsibrovėliai bandė apsupti Avdijivką.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė karo ekspertas Andrejus Kramarovas. Anot jo, rusai jau seniai nevykdo šturmo operacijų Avdijivkos kryptimi.

Andrejus Kramarovas pažymėjo, kad rusai buvo „priversti“ pasirinkti puolimui Avdijivkos kryptį. Praėjusią savaitę priešas atakavo Lymano-Kupjansko zoną, tačiau patyrė didelių nuostolių ir ten sustabdė aktyvų puolimą. Galbūt jie vėl bandys.

Be to, įsibrovėliai patyrė didelių nuostolių prie Bachmuto ir neturėjo nei jėgų, nei priemonių pakeisti karo veiksmų eigą. Jų puolimas prieš Kliščijivką ir Avdijivką taip pat nepavyko. Priešas dar kartą bandė veržtis į Marjinką, pro kurią niekas negali praeiti, ir vėl patyrė nuostolių. Taip pat neįmanoma susitarti dėl placdarmo Rabotynės pietuose, kad būtų sustabdytas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimasis. Tačiau rusams reikia pergalių.

„Avdijivkos kryptimi buvo mestos tam tikros jėgos. Ten jie jau seniai nevykdė aktyvių šturmo operacijų. Avdijivkoje, kaip taisyklė, buvo vykdomi artilerijos ir taktiniai oro smūgiai. Įvertinę savo jėgas fronte, rusai nusprendė pabandyti nutraukti puolimą. Norint apsupti Avdijivką, jiems reikėtų tiesia linija perimti 20 kilometrų teritoriją“, – paaiškino jis.

 

Užpuolikai naudojo savo seną taktiką – atakavo didelėmis kolonomis, kuriose buvo gerokai žemesnės kvalifikacijos personalo. Situacija buvo labai sunki. Tačiau rusai sulaukė atsako iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, kurios su artilerijos pagalba atsilaikė. Priešas patyrė didelių nuostolių.

Kaip pabrėžė karo ekspertas, dėl Avdijivkos krypties atsipalaiduoti negalima. Žvalgybos vertinimais, rusai turi resursų pakartotinai bandyti užimti šią fronto dalį.

 

Rusai sako, kad Avdijivka reikalinga, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš jos neva gali veržtis į Donecką. Tačiau Ukrainos gynėjai kol kas neturi tokios galimybės.

„Dabar, deja, tokios galimybės neturime. Nuo metų pradžios šioje atkarpoje nuosekliai ginamės. Todėl kai kurie rūpesčiai, deja, rusams vis dar yra gana iliuziniai. Nors jei jie tokiu būdu pradės nukreipti savo armiją šia kryptimi, tada jiems gali būti  antrasis Bachmutas“, – pridūrė A. Kramarovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: