Putino statusas prilygintas Lukašenkai. Ką tai reiškia  ()

Spalio 13 dieną Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (PACE) pripažino Rusiją diktatūra ir paragino visas Europos Tarybos nares, pasibaigus dabartinei Rusijos prezidento kadencijai, nepripažinti Putino teisėtumo, jei jis bus perinktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia PACE rezoliucija sulygino Vladimiro Putino ir nepripažinto Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos statusą. Ir, pasak buvusio Rusijos Valstybės Dūmos nario Igoris Jakovenko, net Rusijos viduje tai gali šiek tiek pakeisti požiūrį į Putiną. Ypač turint omenyje, kad dar kovą Tarptautinis Baudžiamasis teismas išdavė Putino arešto orderį.

„Svarbu, kad kiekvienas užsienio valstybės atstovas susitikęs su Putinu žinos, kad susitinka su apsišaukėliu. Tai nereiškia, kad bus nutraukti visi ryšiai. Juk net su teroristais deramasi dėl įkaitų perdavimo... Bet labai svarbu, kad Putinas gavo oficialų apsišaukėlio ir uzurpatoriaus statusą. Manau, kad tai bus labai naudinga“, – pabrėžė Jakovenko.

Buvęs Rusijos Valstybės Dūmos deputatas mano, kad toks sprendimas nepajėgus visiškai pakeisti Kremliaus pozicijų. Jakovenko mano, kad pagrindinė opozicinė jėga prieš Putiną vis tiek bus Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Jeigu tokia situacija užsitęs mūšio lauke, kai fronto linija praktiškai nejuda, tai joks pripažinimas neturės įtakos Putino situacijai. Bet jei atsitiks kas nors reikšmingo, jei, pavyzdžiui, Krymas bus deokupuotas, tai taps rimta istorija. Tada tai, kad Putinas yra pripažintas uzurpatoriumi, manau, padarys rimtą įspūdį, įskaitant saugumo ir ginkluotosioms pajėgoms. Šalia to, gyvenimas Rusijoje nuolat blogėja. Visa tai gali turėti įtakos. Žinote, „caras netikras, ar ne laikas sukilti armijai?“ – savo vertinimais dalijosi Jakovenko.

 

Jis prisiminė, kaip vienu metu „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas pademonstravo, kad ginkluotas sukilimas Rusijoje yra įmanomas.

(27)
(1)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: