„Puolimas veikia!“ Skelbia didelę Ukrainos pergalę  ()

Rusai nepavargsta tvirtinti, kad Ukrainos kontrpuolimas Zaporižioje nepavyko, tačiau iš tikrųjų taip nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai nepavargsta tvirtinti, kad Ukrainos kontrpuolimas Zaporižioje nepavyko, tačiau iš tikrųjų taip nėra. Nesėkmės iliuzija kyla dėl to, kad didelių pokyčių žemėlapyje nesimato, nors iš tikrųjų dinamika milžiniška, kaip ir rusų nuostoliai. „Tendar“ slapyvardžiu rašantis vokiečių karo ekspertas tai pareiškė savo socialiniame „X“ tinkle (buvo - „Twitter“), komentuodamas situacijos raidą pietinėje fronto kryptimi ir staigų Avdijivkos puolimą.

Pasak jo, vienas dramatiškiausių Rusijos padėties pablogėjimo Zaporižios fronte įrodymų yra Rusijos artilerijos sistemų, kurios sunaikinamos didžiuliais kiekiais, nuostolių statistika.

„Tačiau šie strateginiai momentai nėra lengvai paverčiami propagandiniais pokalbių taškais. Visuomenė ir net spauda mėgsta žemėlapius ir strėles juose, o jei jų trūksta, daro savo, o dažniausiai ir neteisingas išvadas. Pietinėje fronto linijoje matome didžiulį Rusijos nuostolių padidėjimą, ypač artilerijoje. Be daugybės kitų taikinių, akivaizdu, kad Ukrainos pajėgos metodiškai silpnina Rusijos artilerijos pajėgumus. Tai lydi akivaizdus Rusijos artilerijos ugnies sumažėjimas, nors, mano nuomone, tai labiau susiję su didžiuliu artilerijos vamzdžių susidėvėjimu, o ne dėl amunicijos trūkumo, o tai taip pat yra problema, nes Ukraina metodiškai naikina logistikos centrus“, – rašo jis.

Ekspertas pabrėžia, kad būtent dėl to Maskva dabar nusprendė surengti grandiozinį Avdijivkos puolimą, kuris nepavyko.

„Rusijos vadovybė tikėjosi, kad jei po kelių savaičių tariamos aklavietės žemėlapyje (pietuose) atsirastų kažkokios rusų strėlės, tai patrauktų propagandos dėmesį, pasigriebtų spauda ir toliau padidėtų politinis spaudimas Ukrainos vadovybei ir tai galėtų sulaukti dar didesnės paramos, atsižvelgiant į didėjančią krizę Izraelyje ir Gazos Ruože.

 

Klausimas, kodėl Rusija pradėjo šį puolimą, yra aiškus, ir aš manau, kad tikslas pirmiausia buvo propagandinis ir tam tikru mastu narcisistinis. Po „Wagner“ pranešimo apie Bachmuto užgrobimą, Rusijos gynybos ministerija, o ypač Šoigu ir Gerasimovas, siekė suteikti Rusijos žmonėms kažką panašaus. Avdijivka yra prie Donecko vartų ir ji visada buvo skaudus dyglys Rusijai šia kryptimi. Miesto paėmimas, net jei tai reikštų nesuskaičiuojamų išteklių praradimą (kaip Bachmuto atveju), kartais yra geriau nei (suvokiama) aklavietė. Manau, kad būtent dėl ​​šios priežasties jie pasirinko Avdijivką“, – rašo ekspertas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(7)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: