„Tai negrįžtamas taškas. Sprendimas priimtas.“ Kas dabar laukia Ukrainos (Video)  ()

OPU atstovas Mychailo Podoliakas užtikrintai pareiškė, kad nemato grėsmės tiekimo Ukrainai sumažėjimui dėl prasidėjusio Izraelio karo su „Hamas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėjus politinius sprendimus dėl karinės paramos Ukrainai poreikio, pereitas nebegrįžtamas taškas. Nebus didelių problemų aprūpinti Ukrainos kariuomenę įranga ir ginklais.

Tai pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas M. Podoliakas interviu su Michaelu Naki metu.

„Nematau grėsmės, - sakė politikas. Be to, nematau reikšmingo logistikos tiekimo į Ukrainą sumažėjimo šiuo metu.“

Nepaisant to, ekspertas atkreipė dėmesį, kad tam tikrų problemų, susijusių su karine pagalba, vis dar yra. Visų pirma, tai yra pasaulinio karinio-pramoninio komplekso pertvarkymas, nes tokio intensyvumo karas reikalauja kitų požiūrių, ypač tam tikrų sričių (dronų, raketų, sviedinių) prioritetų nustatymo. M. Podoliako teigimu, anksčiau niekas neinvestavo tiek, kad būtų galima vienu metu padidinti sviedinių gamybą nuo 1000 iki 10000 per dieną. Visgi tam reikia tam tikrų investicijų ir laiko.

„Beje, matau, kad NATO šalys dabar didina savo karinius biudžetus 8-9 proc., tai yra ginklų gamybai. Ir tai labai gerai. Be to, neseniai buvo kelios dienos, kai sunaudotų sviedinių skaičiumi Ukraina viršijo Rusijos naudojamų sviedinių skaičių. Tai rodo, kad tiekimas vyksta ir tęsis. Matome ir viešus politinius pareiškimus, ir užkulisinius. Pagalbos Ukrainai niekas nesustabdys“, – tikino politikas.

 

Tuo pačiu metu M. Podoliakas pabrėžė, kad dėl staigaus eskalacijos taškų išplitimo visame pasaulyje (ypač Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje) kyla tam tikrų klausimų. Tam reikės perskirstyti pasaulinius finansinius išteklius.

„Bet čia aš padarysiu nedidelę pastabą: juk Izraelio ir Ukrainos kariuomenės atitinkamai naudoja skirtingą taktiką ir skirtingus ginklų tipus, tai yra skirtingi tiekimai, todėl aš nematau, kad čia būtų tiesioginė koreliacija: konfliktas ten prasidėjo, ir pagalbos sumažės. Kol kas nematau didelio ginklų tiekimo Ukrainai susilpnėjimo. Ir tai labai svarbu“, – sakė OPU atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(5)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: