„NATO pasiekė dugną, bet iš apačios pasibeldė Ukraina.“ Ministras skelia anekdotą  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras D. Kuleba pakomentavo ginklų atsargų NATO šalyse situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO karinio komiteto pirmininkas admirolo Robas Baueris spalio pradžioje teigė, kad NATO šalys dėl pagalbos Ukrainai jau „mato dugną“ savo amunicijos atsargose. Ukrainos užsienio reikalų ministras D. Kuleba turėjo pakomentuoti šią situaciją.

„Žinote, yra pokštas, kuris šiaip turi neigiamą atspalvį, bet šioje situacijoje jis turi labai teigiamą atspalvį. Perfrazuojant šį generolą, NATO pasiekė savo rezervų dugną, bet tada Ukraina pasibeldžia iš apačios ir sako: „Ne , ne. Tai dar ne dugnas, dar duokite tą, tą ir dar tą“, – juokavo ministras.

Kuleba paaiškino, kad Ukraina dar pernai suprato, kad Vakarų šalių sandėliai nėra neišsenkantys. Bet pati Ukraina ir Vakarų šalys spartina gamybą.

„Buvo įkurtas Gynybos kompanijų aljansas, kuris ginklus gamins kartu su Ukraina. Dabar šio aljanso narės yra 59 kompanijos iš 23 pasaulio šalių. Tai - konkretūs įsipareigojimai kartu kurti reikiamą ginkluotę“, – pabrėžė Kuleba. Jis teigia, kad rizika išsekinti Vakarų rezervus yra sumažinta iki minimumo, bet Vakarų partneriai vis dar turi ginklų, kuriuos galima panaudoti Ukrainos fronte.

 

„Mano patirtis rodo, kad kad ir koks tuščias būtų sandėlis, geras generolas visada ras dvigubą dugną“, – pažymėjo ministras.

(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: