Ypatinga apsauga. Šalia Krymo pastebėti rusiški koviniai delfinai  ()

Rusija svarbiausius objektus Kryme saugo dresuotais delfinais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naval News“ rašo, kad dresuotų delfinų būriai palydovinėse nuotraukose buvo rasti 70 km nuo Sevastopolio įlankos.

Atvirųjų šaltinių tyrėjas H. I. Suttonas paskelbė palydovines nuotraukas, kuriose prie vakarinės Krymo pakrantės matomos konstrukcijos panašios į aptvarus delfinams laikyti. Jie  ten už Donuzlavo ežero atsirado 2023 metų rugsėjį. Kita vieta, kur anksčiau buvo pastebėti panašios konstrukcijos, buvo Sevastopolio įlanka. Pasak tyrėjo, nauja dresuotų gyvūnų laikymo bazė atsirado todėl, kad rusai bando apsaugoti karinius objektus nuo Ukrainos specialiųjų pajėgų.

„Rusijos karinis jūrų laivynas naudoja apmokytus delfinus, kad apsaugotų svarbias bazes nuo specialiųjų pajėgų narų“, – sakė H. I. Suttonas.

Ukrainos partneriai jau kalbėjo apie galimybę, kad rusai naudoja kovinius delfinus. 2022 m. prie patekimo į Sevastopolio įlanką buvo aptikti narvai su 3–4 gyvūnais. 2023 metų birželį Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos analitikai konstatavo, kad jų buvo daugiau – apie 6-7 delfinus.

Delfinai yra lengvai dresuojami jūrų žinduoliai - jūs tuo galite įsitikinti net Lietuvoje. Rusija delfinus naudoja šnipinėjimui - jie dažnai dėvi kuprines su kameromis ir įvairiais jutikliais. Bet gali juos apmokyti ir apsaugai nuo narų.

(4)
(7)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: