„Skirti vietinei auditorijai“. Ką reiškia Putino grasinimai dėl MiG-31  ()

JK skelbia, ką reiškia nauji Putino grasinimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos bendruomenė Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą apie hipergarsinių raketų nešėjų „Kinžal“ patruliavimą Juodojoje jūroje vertina kaip bandymą parodyti Rusijos karinę galią.

Kaip primena britų žvalgyba, Putinas spalio 18 dieną lankydamasis Kinijoje paskelbė, kad Rusija pradės naikintuvų patruliavimą rytinėje Juodosios jūros dalyje, naudodama lėktuvą MiG-31I, ginkluotą iš oro paleidžiamomis balistinėmis raketomis Kh-47M2 „Kinžal“.

Tuo metu Rusijos prezidentas užsiminė apie JAV karinio jūrų laivyno buvimo Viduržemio jūros rytuose stiprinimą laivais. Putinas skelbia, kad „Kinžal“ deklaruojamas nuotolis yra iki 2000 kilometrų ir galės pasiekti šiuos laivus.

„Šis teiginys atitinka tipišką Rusijos retoriką, nukreiptą į vidaus auditoriją, kuri Vakarus vadina agresoriumi ir pateikia Rusijos veiksmus kaip būtinus valstybei apsaugoti“, – pažymima apžvalgoje.

 

Britų žvalgyba nurodo, kad Putinas atskirai pabrėžė MiG-31 „durklų“ buvimą ir deklaruojamus jų pajėgumus.

Tai buvo „beveik neabejotinai“ padaryta kaip „strateginė žinia“, siekiant parodyti, kad Rusija gali toliau gaminti ir eksploatuoti naujus ginklus, nepaisant karo prieš Ukrainą. Tuo pačiu metu „durklai“ iš tikrųjų vis dar yra operatyvinių bandymų stadijoje, o jų efektyvumas Ukrainoje iki šiol buvo žemas.

 

„Ant popieriaus „Kinžal“ išlieka labai galingas, galintis pasiekti hipergarsinį greitį ir išvengti šiuolaikinių oro gynybos sistemų, nors beveik neabejotinai reikia gerokai patobulinti, kaip Rusija jį panaudoja šiam potencialui realizuoti“, – daroma išvada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()