„Tai kelia nerimą.“ Maskva nusprendė eiti iki galo. Metami elitiniai daliniai  (4)

„Avdijivka jiems yra fetišas ir jie toliau darys spaudimą flangams.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko savo „Telegram“ kanale analizuoja įvykius prie Avdijivkos.

Spalio 20 d., Avdijivkoje, buvo pasiektas absoliutus Rusijos armijos personalo sunaikinimo dienos rekordas – 1380 kūnų. Taip pat buvo labai daug sunaikintos rusiškos įrangos. Tai yra visos karo zonos rezultatas, ne tik Avdijivkos, bet būtent Avdijivka prisidėjo prie šių nuostolių.

Atrodytų, kad tai labai teigiami skaičiai, bet iš tikrųjų jie kelia nerimą. Nes jie sako, kad Rusijos armijos komanda neketina sustoti ir, kaip sako jų liguistas istorinis pasakojimas, kaina nesvarbu.

Kai spalio 7 d. prasidėjo Rusijos armijos puolimas su 1 AK pajėgomis, taip pat 8-osios OVA 20-osios ir 150-osios MSD daliniais, atrodė, kad po pirmųjų šios savižudiškos misijos rezultatų jie turėjo padaryti teisingą pauzę, kad atkurtų kovos efektyvumą. Bet ne. Vietoj to, jie permetė prie Avdijivkos 2-osios OVA 21-ąją motorizuotųjų šaulių brigadą iš Pagrindinės gvardijos „Centro“ atsakomybės zonos.

Čia reikia suprasti, kad 21-oji motorizuotųjų šaulių brigada yra viena iš labiausiai kovai pasirengusių brigadų ne tik kaip 2-osios OVA dalis, bet ir kaip visos Pagrindinės gvardijos „Centras“. Tai reiškia, kad labiausiai kovingai pasirengusi brigada paimama iš atsakomybės zonos, kur, atrodo, prasideda puolimas palei Lymano-Kupjansko ašį? Nelogiška, ar...

 

Šis sprendimas parodė, kad Avdijivka jiems yra fetišas ir jie toliau darys spaudimą flangams. Patvirtinimas – dar vienas bandymas puolimui ir rekordiniai nuostoliai spalio 19 d.

Eilinę bangą jau vykdė 114-oji motorizuotųjų šaulių brigada, kuri buvo skubiai papildyta ir vėl išsiųsta veržtis per šiaurinį sektorių.

Tai reiškia, kad Rusijos vadovybė dabar sutelks dėmesį į Avdijivką, kaip kadaise į Bachmutą, tai reiškia, kad dideli ištekliai bus skirti būtent šiam miesteliui. Tai teoriškai Ukrainai leis įgyvendinti gana drąsius scenarijus kitose srityse. Bet, matyt, Rusijos vadovybei tai nelabai rūpi.

 

Leiskite jums priminti, kad 2022 m. didžioji dalis Charkivo srities ir Chersono srities dešiniojo kranto dalis buvo išlaisvinta, kai vyko Rusijos armijos puolimas prieš Bachmutą.

Avdijivka yra galinga įtvirtinta teritorija, nors ji taip pat turi savų trūkumų ir pažeidžiamumų. Tačiau norint nulaužti ją, Rusijos armijai reikės daug daugiau išteklių, nei šiuo metu yra sutelkta netoli miesto. Iš kur jie tai paims ir ką dar labiau susilpnins – retorinis klausimas. Tačiau tai, kad jie tai darys ir jau daro, yra daugiau nei tiesiog akivaizdu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(5)
(141)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: