Nuostoliai baisūs. „GeoConfirmed“ paskelbė, ką susprogdino ATACMS  ()

Vos gavusi ATACMS raketų Ukraina jas panaudojo didelėms Rusijos pajėgų bazėms naikinti. Spalio 17 dieną Ukraina paskelbė, kad sunaikino bent 9 sraigtasparnius, nemažai okupantų ir jų amunicijos smūgiais prieš aerodromus Luhanske ir Berdianske. Tačiau tikrasis sunaikintų orlaivių skaičius gali būti didesnis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-22 Nuostoliai baisūs. „GeoConfirmed“ paskelbė, ką susprogdino ATACMS  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Twitter“ puslapis „GeoConfirmed“ išanalizavo komerciškai prieinamas palydovines nuotraukas ir nustatė, kad per šiuos smūgius buvo sunaikintas ar bent rimtai apgadintas 21 rusų sraigtasparnis. Tai - toks milžiniškas skaičius, kad daugybė skeptikų neskubėjo su tuo sutikti. Tarp sunaikintų sraigtasparnių tikrai yra bent pora „Ka-52“ šturmo sraigtasparnių, kurių pajėgos Rusijoje greitai artėja prie pabaigos. Tai - brangūs orlaiviai.

Tačiau kitas atvirųjų šaltinių analizės puslapis „Tatarigami_UA“ teigia, kad nors „GeoConfirmed“ paskelbtas skaičius yra didžiulis, yra pagrindo manyti, kad jis yra tikslus.

„Ka-52“ sraigtasparniai buvo užklupti su amunicija, kuri sudegė, todėl palydovinėse nuotraukose šių orlaivių pažeidimai yra akivaizdūs. Bent jau apgadintais galima laikyti ir tuos orlaivius, kurie buvo šalia sprogimo vietų - šratai ir skeveldros juos tikrai suvarpė. Bėda ta, kad neginkluoti sraigtasparniai, tokie kaip kai kurie „Mi-8“, neatrodo apgadinti palydovinėse nuotraukose. Todėl patvirtinti jų sunaikinimo neįmanoma. Kiti puslapiai ieško akivaizdžių pažeidimų ženklų - varvančių skysčių, dingusių detalių, apdegimo ženklų. Tuo tarpu „GeoConfirmed“ gali sraigtasparnius laikyti pažeistais vien dėl to, kad nebuvo nieko, kas juos apsaugotų nuo skeveldrų. Taigi, nors ne visi tie orlaiviai turi akivaizdžius pažeidimus, „GeoConfirmed“ juos įtraukė į skaičių, nes jų išsisukimas be pažeidimų buvo praktiškai neįmanomas vėl dėl atstumo nuo sprogimų vietos.

 

Be to, rusų šaltiniai skelbė vaizdus, kuriuose - sraigtasparniai su pašalintais rotoriais. Tai daroma tada, kai ruošiamasi orlaivius transportuoti žeme. Tai gali reikšti, kad jie nebėra tinkami skraidyti. Ir kažin, ar bus, jei pažeistas ne tik fiuzeliažas, bet ir varikliai, transmisijos.

Taigi, galbūt ir neįmanoma patvirtinti, kad per tas atakas sunaikintas ar bent jau apgadintas 21 sraigtasparnis, bet tikrasis skaičius tikriausiai yra netoli šio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(242)
(6)
(236)

Komentarai ()

Susijusios žymos: