Jau paprašė grąžinti. Ginkluotė, reikalinga ir Izraeliui, ir Ukrainai  ()

Yra trijų tipų ginklai, kurių Ukrainai ir Izraeliui reikia vienodai ir dideliais kiekiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „New York Times“.

Leidinio teigimu, pirmiausia kalbama apie 155 mm artilerijos sviedinius. Izraelis jau spėjo grąžinti JAV dalį amunicijos, kuri anksčiau buvo eksportuota pristatymui į Ukrainą.

„Sviediniai yra naudojami amerikietiškuose ginkluose, kurių, pareigūnų ir ekspertų teigimu, reikia abiejuose karuose, todėl JAV gali nesugebėti patenkinti paklausos. Tai ypač aktualu, jei Izraelio sausumos puolimas Gazoje, reaguojant į „Hamas“ atakas, truks mėnesius“, – rašo leidinys.

Kitas ginklų tipas yra vadinamosios „išmaniosios bombos“, kurios gali labai tiksliai pataikyti į taikinius, naudojant GPS sistemą, skirtą sekti juos.

JAV pažadėjo Ukrainai tiekti šias modifikacijas bombas, kurias galima paleisti iš žemės. Pentagonas per pastaruosius šešerius metus įsigijo daugiau nei 34 000 šių bombų, o tai rodo, kad abi šalys jas gaus.

Trečioji ginklų rūšis, kurios reikia Ukrainai ir Izraeliui, yra raketos, skirtos „Stinger“ nešiojamoms oro gynybos sistemoms.

 

„Šios raketos galėtų idealiai tikti mūšiams Gazos mieste: lengva, maža ir lengvai nešiojama, „Stinger“ paleidžiama iš ant peties laikomo paleidimo įrenginio. Izraelis ir Ukraina turi „Patriot“ oro gynybos sistemas. Tačiau „Stinger“ yra daug pigesnė už „Patriot“ raketas, tai būtų ekonomiškiau jomis numušinėti dronus ir nebrangias „Hamas“ artilerijos raketas“, – pažymi NYT.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(10)
(78)

Komentarai ()