„Eiti į Maskvą“. Su Prigožinu dar nebaigta. Kviečia nuversti Šoigu ir Gerasimovą  ()

Buvusio „Putino virėjo“ bendražygis priminė rusams Prigožino idėjas pasiekti Maskvą ir nuversti Rusijos vyriausybės karinę vadovybę. Tarp jo siūlymų yra susivienyti, kad kartu veiktų prieš Kremlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų institutas (ISW) pakomentavo „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino advokato pareiškimą.

Advokatas ragino susivienyti Prigožino idėjų šalininkus ir pasiūlė jiems įgyvendinti jo idėjas dėl Rusijos Federacijoje sukurtos valdžios sistemos.

Prigožinui artimas rusų teisininkas Kirilas Kachuras spalio 22 dieną paskelbė įrašą, kuriame kreipėsi į Tyrimų komitetą ir Rusijos visuomenę. Advokatas priminė, kad vertėtų apsvarstyti Prigožino pareiškimą prieš gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą.

Advokatas pažymėjo, kad rusai turėtų užbaigti birželio pabaigoje prasidėjusį „Teisingumo žygį“, kuris sustojo už šimto kilometrų nuo Maskvos. Todėl jis pasiūlė susivienyti ir neprarasti vilties, kad situacija Rusijoje pasikeis: Prigožino idėja apie žygį į Maskvą turėtų būti užbaigta.

„Nepraraskite vilties, kad mūsų valstybėje ir visuomenėje bus atkurtas teisinis teisingumas. Teisingumo žygis naujais ir didesniais kontūrais bus baigtas, o jo tikslai bus visiškai įgyvendinti!“, – sakė teisininkas.

 

Analitikai pažymėjo, kad Rusijos Federacijoje advokatui pradėtas baudžiamasis procesas pagal straipsnį dėl piktnaudžiavimo ir kyšininkavimo. Tačiau panašu, kad jo darbdavio – Jevgenijaus Prigožino – idėjos gyvuoja ir po „Wagner“ savininko mirties.

„Tai rodo, kad stiprus Gynybos ministerijos nepasitenkinimas ir nepritarimas išgyveno Prigožiną, net kai „Wagner“ grupė buvo likviduota kaip centralizuota struktūra“, – sakoma ISW ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()