[ŽT] „Vilko 10 val. Gali būti daug pažeidimų...“ Netikėta žinia. Švedija skelbia, ką Baltijos jūroje darė paslaptingas laivas  ()

Švedijos povandeninių laivų gelbėjimo laivas „Belos“ tikrina ryšio kabelius Baltijos jūroje. Atrodo, kad jis tikrina hipotezę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Povandeninių laivų gelbėjimo laivas „Belos“ tikrina ryšio kabelius, kurie nebuvo pažeisti per praėjusią savaitę įvykusius incidentus Baltijos jūroje. Anksčiau buvo nustatyti ryšių kabelių pažeidimai tarp Estijos ir Suomijos, bet atrodo, kad „Belos“ tikrina ir kabelius, kurių pažeidimai nebuvo nustatyti.

Kodėl? Kaip skelbia „Twitter“ puslapis „Markus Jonsson mastodon.world/@auonsson“, švedai tikriausiai tikrina hipotezę, kad kažkoks nenustatytas laivas net 10 valandų tarp Suomijos ir Estijos vilko savo inkarą ar kitą objektą Baltijos jūros dugnu. Kadangi apie avarijas nepranešta, toks inkaro vilkimas būtų tyčinis, skirtas kabeliams ir kitai infrastruktūrai pažeisti. Yra spėjimų, kad toks Balltijos jūros dugno ardymas galėjo tęstis net 166 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(10)
(30)

Komentarai ()