„Rusiškas š##as užėmė Mariupolį.“ Okupantai susidūrė su nemalonia problema  ()

Mariupolio  gatvėmis teka kanalizacijos upės, teigia miesto tarybos narys Dmitrijus Zabavinas. Okupantai pasakoja, kad neva stato naujus daugiaaukščius, bet negali išspręsti nuotekų problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų piešiamas Mariupolio atkūrimas buvo sukurtas tik vietinei Rusijos publikai. Rimtos būsto ir komunalinių paslaugų problemos, kurių okupantai net nesistengia spręsti, yra siaubingos. Infrastruktūra yra pažeista ir neatlaiko rusų naujakurių.

„Kai rusai praktiškai sunaikino Mariupolį, iš didelio pusės milijono žmonių miesto liko apie 100 tūkstančių gyventojų. Kalbu apie rusišką šūdą mieste, nes vėliau atsikraustė 70-80 tūkstančių rusų kviestinių darbininkų. Padaugėjo gyventojų, tinklai neatlaiko“, – pasakojo Dmitrijus Zabavinas. Rimtų problemų kilo ne tik su kanalizacija, bet ir su elektros bei vandentiekio tinklais.

Rusai giriasi naujais daugiabučiais, bet juose sąlygos siaubingos. Rusai apgriovė arba visiškai sunaikino 90 % Mariupolyje buvusių daugiabučių. Daugiau nei tūkstantis namų sulaukė tiesioginių smūgių, jų konstrukcijos buvo sugriautos, todėl jie yra netinkami gyventi.

„Rusai kalba, kaip jie atstato miestą, bet po pusantrų metų sugebėjo pastatyti penkiasdešimt 3 ar 5 aukštų namų. Nors daugumą Mariupolyje sugriautų pastatų buvo penkių ir devynių aukštų“, – pabrėžė Zabavinas.

 

Jei tai paverstume skaičiais, per visą okupacijos laikotarpį rusai sugebėjo atkurti tik 2–3 % savo suniokoto miesto. Tokiu tempu Mariupolio atkūrimas užtruks 30–50 metų.

Kai kuriuose apgriautuose ir remontuojamuose namuose trūksta šildymo, veisiasi pelėsis. Kai kur pažeisti elektros tinklai, kurie irgi nėra tvarkomi, gali sukelti gaisrus. Net vandens tiekimas ne visur yra tvarkingai atkurtas. Okupantus gelbėja tik makabriškas faktas, kad Mariupolyje dabar daug mažiau gyventojų nei buvo.

(17)
(4)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: