[ŽT] „Nėra prasmės.“ Kodėl Krymo tiltas vis dar stovi  ()

Ukraina suintensyvino pastangas deokupuoti Krymą, tačiau neskuba sunaikinti neteisėto Krymo tilto. Ukrainos karinis jūrų laivynas paaiškino, kada statinys bus sunaikintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmytro Pletenčiukas, Ukrainos karinių jūrų pajėgų pranešėjas, sakė, kad Krymo tiltas dar nėra visiškai sunaikintas dėl to, kad jie, skirtingai nei rusai, nesivaiko simbolikos. Pasak jo, tai padeda kovojant su ribotais ištekliais.

Pletenčiukas paaiškino, kad Ukrainos kariuomenė neturi užduoties užimti kokią nors teritoriją iki tam tikros datos.

„Taigi šis tiltas tikrai bus sunaikintas, bet jis bus sunaikintas tada, kai to pareikalaus situacija. Nėra jokios prasmės griauti tiltą, kad pakurstytume nuotaiką“, - sakė Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas.

Jis pabrėžė, kad tai bus padaryta, kai reikės nukirsti Krymo logistines uodegas ir paversti jį sala, todėl reikia laukti tinkamo momento. Pasak Dmytro Pletenčiuko, apšaudymas laikinai okupuoto Ukrainos Krymo teritorijoje nėra kažkas simbolinio, o yra įtrauktas į bendrą išlaisvinimo planą.

Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas sakė, kad Krymo tilto apsaugos mechanizmų „pilnam komplektui“ rusams reikia elektromagnetinio lauko ir šarvuoto traukinio. Pasak jo, ten iš tiesų naudojamos įvairios gynybos priemonės - ant panardintų baržų ištemptos strėlės prieš paviršinius ir povandeninius dronus, tačiau praėjimas vis tiek lieka.

 

„Praėjimas yra pakankamai didelis, kad pro jį galėtų prasmukti mūsų nedidelis dronas“, - sakė Dmytro Pletenčiukas.

Jis taip pat pažymėjo, kad priešo taktika paprasta - kuo labiau susiaurinti šį praėjimą, kad galėtų jame laukti galimų taikinių ir juos numušti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(26)
(2)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()