„Reikia imti!“ Neįtikėtina. Į nelaisvę patekę rusai pereina į Ukrainos pusę  ()

Kai kurie rusai, priėmę sprendimą savo noru pereiti į Ukrainos pusę, atsisakė rusiškų pasų ir nusprendė išvalyti nuo okupantų išlaisvintas Ukrainos teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp jų yra ir žuvusių už Ukrainos nepriklausomybę.

Apie tokius rusus pasakojo Gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas, atsakydamas į klausimą, kaip susiklostė į Ukrainos pusę perėjusių įsibrovėlių likimas.

„Tie, kurie perėjo į Ukrainos pusę, yra laisvi piliečiai, kurie savo noru pasirinko būti absoliučiai laisvu žmogumi. Šiandien dalis tokių rusų, kurie jau yra buvę rusai, atsisakė Rusijos paso. Jie kovoja daliniuose, kurie kartu su Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgomis valo jos žemę nuo rusų įsibrovėlių, rusų okupantų. O tarp jų yra ir žuvusių žmonių. Jie žuvo, taip pat ir už Ukrainos nepriklausomybę ir laisvę“, – naujienų laidoje sakė A. Jusovas.

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas priminė apie projektą „Noriu gyventi“, kuris buvo sukurtas siekiant padėti Rusijos kriminaliniame kare dalyvauti nenorintiems Rusijos kariškiams priimti teisingą sprendimą.

A. Jusovas priminė, kad Ukrainai rūpi ir jų teisės.

 

„Jei kalbame apie tuos, kurie savo noru pasidavė, tai yra žmonės, kuriuos gina Ženevos konvencija, tarptautinė humanitarinė teisė ir Ukraina kaip demokratinė, teisinė valstybė. Kai kurie iš jų, kurie pareiškė norą apsikeisti – kai kurie jau grįžo namo. Kas nenori to daryti, yra Ukrainos teritorijoje. Projektas „Noriu gyventi“ tikrai veikia, tikrai veiksmingas. Todėl tie dvejojantys rusų okupantai, nedvejokite, tai geras projektas, „reikia imti“, – sakė Ukrainos žvalgybos atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(0)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: