Ukraina suformavo unikalų batalioną „Sibiras“. Sunku patikėti, kas jį sudaro  ()

Norėdami prisijungti prie Ukrainos kariuomenės, jie persikėlė per trečiąsias šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos suformavo karių batalioną, kurį sudaro tik Rusijos piliečiai, dauguma tautinių mažumų atstovai – buriatai ir jakutai. Norėdami prisijungti prie Ukrainos kariuomenės, jie persikėlė per trečiąsias šalis.

Unikalus batalionas „Sibiras“, skirtingai nuo savanorių grupių, tokių kaip Rusijos laisvės legionas, pareiškusios paramą Ukrainai, yra reguliariosios Ukrainos kariuomenės dalis. Tikimasi, kad netrukus bataliono „Sibiras“ kariai bus išsiųsti į mūšį, rašo „Bloomberg“.

Pranešama, kad tarp šio bataliono atstovų yra žmonių iš tokių grupių kaip jakutai ir buriatai. Jie pareiškė norintys nepriklausomybės nuo Rusijos ir Ukrainos pergalę kare vertina kaip žingsnį šio tikslo link.

„Jei žmonės nori kovoti už Ukrainą, už mūsų sienas, už šio Rusijos sovietinio režimo žlugimą, kodėl gi ne? Tai yra jų pasirinkimas, ir tai rodo, kad ne visi rusai palaiko Putiną“, – sakė ukrainietis instruktorius ir bataliono vadas.

Ukrainos pareigūnai teigia, kad tikisi pritraukti daugiau Rusijos piliečių, ypač šalies mažumų atstovų, prisijungti prie karo prieš Putiną.

Bataliono „Sibiras“ nariai praėjo nuodugnią saugumo patikrą ir pasirašė karinę sutartį, savo tapatybei apsaugoti priimdami kariuomenės šaukinius.

„Reikia sugriauti Kremliaus režimą. Noriu, kad Jakutija būtų laisva demokratinė šalis, tai labai turtinga šalis, bet žmonės tokie neturtingi. Klesti tik tie pareigūnai, kurie tarnauja Putinui“, – sakė 29 metų jakutas, kilęs iš Irkutsko.

 

Ukrainos kariuomenės atstovas pabrėžė, kad visi 60 bataliono karių yra savanoriai, yra atsakingi ir gerai treniruojasi. Nė vienas iš jų nebuvo užverbuotas iš rusų karo belaisvių.

Tuo tarpu buvę Rusijos kariai, paimti į nelaisvę ir nusprendę pereiti į Ukrainos pusę, dalyvauja kare prieš Rusiją. Apie tokius rusus pasakojo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

„Tie, kurie savo noru perėjo į Ukrainos pusę, yra laisvi piliečiai. Šiandien dalis tokių rusų, kurie jau yra buvę rusai, atsisakę rusiškų pasų, kovoja daliniuose, kurie kartu su Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgomis valo mūsų žemę nuo okupantų. Ir tarp jų yra mirusiųjų. Jie žuvo už Ukrainos nepriklausomybę ir laisvę. Jie kovoja savo gyvybės ir sveikatos kaina“, – sakė Jusovas.

 

Jis priminė apie projektą „Noriu gyventi“, kuris buvo sukurtas siekiant padėti Rusijos pradėtame kare dalyvauti nenorintiems Rusijos kariškiams priimti teisingą sprendimą.

Generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios Rusija Ukrainoje prarado 296 310 žmonių, Ukrainos gynėjai per pastarąją parą į kitą pasaulį išsiuntė apie 800 rusų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: