Tikra tvirtovė. Izraelis skelbia, ką „Hamas“ paslėpė Gazos ligoninėje (Foto, Video)  ()

Izraelio teigimu, pagrindinė teroristinės grupuotės „Hamas“ operacijų bazė yra Šifos ligoninėje Gazos mieste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikra tvirtovė. Izraelis skelbia, ką „Hamas“ paslėpė Gazos ligoninėje.

IDF atstovas spaudai Danielis Hagaris sako, kad pagrindinė teroristinės grupuotės „Hamas“ operacijų bazė yra Šifos ligoninėje Gazos mieste.

Hagario teigimu, po didžiausia ligonine Gazos Ruože yra keli požeminiai aukštai, kuriuos teroristinės grupuotės lyderiai naudoja planuodami išpuolius prieš Izraelį.

„Turime konkrečių įrodymų, kad šimtai teroristų užplūdo ligoninę, kad ten pasislėptų po spalio 7 d. žudynių“, – sako Hagaris.

Jis teigia, kad Izraelis turi žvalgybos žinių, jog į požeminę bazę iš ligoninės ribų veda keli tuneliai, todėl „Hamas“ teroristams nereikia įeiti į ligoninę, kad ją pasiektų. Tačiau Hagaris priduria, kad į požeminį kompleksą taip pat galima patekti iš vienos palatos.

„Teroristai veikia Šifos ligoninėje ir po ja – ir kitose Gazos ligoninėse – su tunelių tinklu. Šifa nėra vienintelė ligoninė – ji yra viena iš daugelio. „Hamas“ sistemingai naudoja ligonines“, – sako jis.

Be to, pasak IDF, „Hamas“ vidaus saugumas turi komandų centrą Šifos ligoninėje, iš kurio nukreipia raketas į Izraelį ir saugo ginklus.

 

Hagaris kaltina „Hamas“ ligoninę, kurioje yra 1500 lovų ir apie 4000 darbuotojų, panaudojus kaip žmogiškajį skydą.

„Jie naudoja Šifos ligoninę kaip „Hamas“ teroro infrastruktūros skydą. „Hamas“ kariauja iš ligoninių. Veikdamas šiose ligoninėse, „Hamas“ ne tik kelia pavojų Izraelio civilių gyvybėms, bet ir išnaudoja nekaltus Gazos civilius“, – sako Hagaris.

 

Jis sako, kad ligoninės energetine infrastruktūra taip pat naudojasi „Hamas“ požeminė bazė.

Hagaris sako, kad informacija apie „Hamas“ naudojimąsi ligonine yra pagrįsta įvairiais žvalgybos šaltiniais, kuriuos surinko karinė žvalgyba ir saugumo agentūra „Shin Bet“. Pasak jo, informacija jau pateikta sąjungininkams.

„Kai medicinos įstaigos naudojamos teroristiniais tikslais, pagal tarptautinę teisę jos gali prarasti apsaugą nuo išpuolių“, – perspėja Hagaris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()