[ŽT] „Prasideda apsupimas...“ Galingi įvykiai. Įvyko prasiveržimas  ()

Operacijoje dalyvauja mažiau nei pusė Izraelio ginkluotųjų pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų daliniai, vykdantys karinę operaciją prieš „Hamas“ kovotojus, jau yra šiaurinėje Gazos ruožo dalyje ir pradėjo apsupimą.

Atitinkamą informaciją lapkričio 2 dieną paskelbė Izraelio armijos štabo viršininkas generolas leitenantas Herzi Halevi, praneša „The Times of Israel“.

Anot jo, Izraelio kariuomenė gilina savo sausumos operaciją, atsidūrusi „pačioje šiaurės Gazos širdyje“ ir apsupdama miestą iš visų pusių.

Generolas pabrėžė, kad kariškiai turi kovoti su kovotojais tankiai apgyvendintoje ir sudėtingoje miesto teritorijoje, o tai reikalauja iš kovotojų profesionalumo. Karių veiksmus palaiko tiksli žvalgyba, taip pat ugnis iš jūros ir oro.

Dabar operacijoje dalyvauja mažiau nei pusė Izraelio ginkluotųjų pajėgų, o likusi kariuomenės dalis yra kovinėje parengtyje, jei prireiktų pulti kitomis kryptimis.

 

Ketvirtadienį Izraelio armija pranešė, kad armijos inžinierių korpusas pradėjo didelio masto operaciją, siekdamas sunaikinti Hamas tunelius Gazos Ruože. Iki šiol jau sunaikinta daugiau nei šimtas tunelių. Operacijai atlikti naudojami įvairių tipų robotai ir sprogstamieji įtaisai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(7)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()