„Sekantis karas prasidės ne raketomis, o branduoliniu smūgiu“  ()

Net grįžimas prie 1991 m. sienų nebus galutinė Ukrainos pergalė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jurijus Hudymenko, Ukrainos karys, asociacijos „Mrija“ pirmininkas ir Aukščiausiosios Rados laikinosios specialiosios komisijos darbui su Rusijos pavergtomis tautomis ekspertas, mano, kad Vakarų šalys pateko į loginius spąstus.

Kažkodėl Rusija suvokiama ne kaip imperija, o kaip didžioji galia, turinti daugybę tautų. Viena iš svarbių mūsų užduočių – pasakyti pasauliui, kad Rusija yra imperija, kad ji neteisėtai užgrobė turimas teritorijas, kad ten vyksta etninė priespauda. Jei yra galimybė smogti priešui ne tik fronte, bet ir iš vidaus, tuomet ja reikia pasinaudoti. Galbūt po kurio laiko tai paspartins Rusijos žlugimą ir, atitinkamai, karo pabaigą“, – pažymėjo Hudymenko.

Jo teigimu, daugelis Vakarų politikų taip pat nesupranta, kad jei kovos baigsis, bet Rusija išlaikys vientisumą, tai reikš, kad kitas karas po kelių metų bus didesnis.

Rusų logika paprasta: jie pabandė „humaniškai“, su raketomis nepavyko, dabar reikia branduolinio ginklo. Mes susiduriame su monstrais, ne su racionaliais žmonėmis. Atitinkamai, mes turime informuoti pasaulį, kad ten yra pavergtų tautų. Turime su jomis bendradarbiauti ir pritraukti jas į savo kariuomenę, kovoti mūsų pusėje. Labai norėčiau, kad mūsų kariuomenėje ar specialiosiose tarnybose būtų ne tik batalionai su geografiniu pavadinimu, bet ir su tautybėmis. Jie iš dalies egzistuoja, tačiau daug teisingiau būtų formuoti atskirus batalionus iš jakutų, buriatų ir kitų. Tai pagerintų mūsų padėtį fronte ir tuo pačiu parodytų visam pasauliui, kad Rusijos tautos yra pasirengusios kovoti už savo nepriklausomybę“, – pabrėžė Jurijus Hudymenko.

(86)
(8)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: