Rusija oficialiai pasmerkė savo įsiveržimą į Ukrainą. Kaip tai įmanoma  ()

Rusijos Federacija, invazijos į Ukrainą fone, balsavo prieš savo rezoliuciją dėl kovos su neonacizmu, kurią ji pateikė JT dar 2005 m., taip iš tikrųjų veikdama prieš save.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balsavimo rezultatus savo X („Twitter“) paskyroje paskelbė nuolatinis Ukrainos atstovas prie JT Serhijus Kislica.

„Penkiasdešimt šalių, įskaitant tas, kurios labiausiai nukentėjo nuo nacizmo ir kurios ryžtingai prisidėjo prie jo nuvertimo, trečiajame komitete dar kartą balsavo prieš manipuliacinę rezoliuciją dėl „kovos su neonacizmu“, kurią parašė Kremliaus karo nusikaltėliai, Stalino palikuonys“, – rašė Kislica.

 

Tuo pat metu Rusija, kuri balsavo už savo pačios rezoliuciją, iš tikrųjų veikė prieš save, nes dokumento tekstas buvo pakeistas siekiant pasmerkti Rusijos invaziją į Ukrainą.

„JT Generalinė Asamblėja su nerimu pažymi, kad Rusijos Federacija bando pateisinti savo teritorinę agresiją prieš Ukrainą tariamai naikindama neonacizmą ir pabrėžia, kad neonacizmo klausimo panaudojimas kaip priežastį pateisinti teritorinę agresiją rimtai kenkia realioms kovos su neonacizmu priemonėms“, – sakoma redagavimo tekste.

Rusija JT Žmogaus teisių taryboje

 

Rusija per artėjančius rinkimus siekia vėl prisijungti prie JT Žmogaus teisių tarybos. Prasidėjus karui prieš Ukrainą ji iš ten buvo išvaryta pernai. Rugsėjo pabaigoje BBC gavo kopiją dokumento, kuriame Rusijos Federacija žada JT narėms rasti „adekvačius žmogaus teisių problemų sprendimus“.

JAV Valstybės departamentas pažymėjo, kad Rusijos noras būti JT Žmogaus teisių tarybos nare neatitinka jos veiksmų Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()