[ŽT] Kažkas nutiko. Kur dingo 1 mln. 155 mm artilerijos sviedinių?  ()

Iki 2024 metų kovo 1 dienos ES šalys įsipareigoja aprūpinti Kyjivą iki 1 mln. artilerijos sviedinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų spauda rašo, kad kol kas planas įvykdytas tik 30 proc., nors pusė termino jau praėjo.

ES šalys įsipareigojo per metus Ukrainai tiekti sviedinius iš savo atsargų, o vėliau didindamos gamybą ir sudarydamos sutartis su viena ar kita bendrove, skelbia „Bloomberg“.

Tačiau, kaip rašo šaltinis, jau praėjo 6 mėnesiai, o to, kas buvo žadėta, ES perdavė tik 30 proc. Tuo pat metu kai kurios ES šalys kreipėsi į specialią agentūrą, kuri padėtų Ukrainai, kad sviedinių gamybos laikotarpis būtų pratęstas daugiau nei metais. JAV taip pat planuoja kasmet pagaminti iki 1 milijono artilerijos sviedinių.

Tačiau kilus naujam konfliktui Artimuosiuose Rytuose reikia padidinti sviedinių gamybą. Ekspertai rašo, kad Izraelio prašymai dėl sviedinių šiek tiek skiriasi nuo Ukrainos. Tačiau net jei Jeruzalė paprašytų minimalaus 155 mm amunicijos skaičiaus, tai vis tiek paveiktų bendrą karinės pagalbos Ukrainai vaizdą. 

 

Tuo pat metu Amerikos spauda jau rašė, kad Pentagonas yra pasirengęs į Izraelį pervežti iki 10 tūkstančių 155 mm kalibro sviedinių, kurie buvo skirti Ukrainai. Tačiau šie sviediniai bus išimti iš Amerikos kariuomenės atsargų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(19)
(10)

Komentarai ()