„Atvirai sakant, aš to nesitikėjau...“ Generolas Hodgesas pasibaisėjęs. Skelbia, kas nutiko  (20)

Kariuomenės vadas persvarsto Ukrainos perspektyvas kare su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas Benas Hodgesas anksčiau prognozavo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvins Krymą 2023 m. vasarą. Interviu „Radio Svoboda“ jis pripažino, kad suklydo skaičiuodamas, nes nesitikėjo, jog JAV ir Vokietija dar nesuteikė Ukrainai tolimojo nuotolio ginklų, reikalingų Krymo pusiasaliui išvaduoti. Nepaisant to, į atsargą išėjęs generolas leitenantas tiki, kad Ukraina vis tiek išlaisvins visas savo teritorijas iš Rusijos okupacijos. Jo nuomone, tai tik laiko klausimas.

„Buvau įsitikinęs, kad JAV administracija supras, jog būtina padėti Ukrainai laimėti. O raktas į pergalę yra Krymo išlaisvinimas. Šiam tikslui mums reikia didelio tikslumo tolimojo nuotolio ginklų. Ir Jungtinės Valstijos, ir Vokietija iki šiol atsisakė tokius tiekti. Dėl to aš klydau. Todėl ukrainiečiai susiduria su didesniais sunkumais, nei tikėjausi“, - pažymėjo jis.

Tačiau reikėtų nepamiršti, kad ukrainiečiai vis dėlto pradėjo stumti Rusijos Juodosios jūros laivyną iš Sevastopolio į rytus. Vyksta vadinamosios „daugiadimensinės operacijos“, kurių metu naikinami radarai ir oro gynybos sistemos Kryme ir kurios leido smogti Juodosios jūros laivyno techninės priežiūros objektams ir štabui Sevastopolyje.

Keli Rusijos Juodosios jūros laivyno laivai paliko Sevastopolį. Ir tai rodo, ką gali ukrainiečiai, jei turi galimybę smogti iš didelio nuotolio. Ir tai rodo, ką jie gali priversti daryti rusus, teigia Hodgesas.

 

Hodgesas pridūrė, kad „JAV administracija bijo, jog Rusija gali panaudoti branduolinius ginklus, jei atrodys, kad ji netrukus praras Krymą“.

„Manau, kad tai nepagrįstas susirūpinimas. Kažkodėl mes daug kalbame apie Rusijos eskalacijos pavojų. Apie Rusijos eskalacijos pavojų nekalbėjome Šaltojo karo metais, net per Kubos raketų krizę. Tuomet kalbėjome labai ryžtingai. Ir mūsų veiksmai taip pat buvo labai ryžtingi. Todėl nesuprantu, kodėl šį kartą tiek jaudulio“, - stebėjosi kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(1)
(87)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: