Sudėtingas okupantų sprendimas. Rusai „profesionaliai“ pabėgo  ()

Tarnavskis paaiškino „nelengvą“ okupantų sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. rudenį Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė sėkmingą kontrpuolimą ir išlaisvino Chersoną bei dešiniojo kranto dalį. Praėjusių metų lapkritį okupantai priėmė „nelengvą sprendimą“ ir pabėgo iš regiono centro.

Dmitrijaus Komarovo dokumentiniame filme „Metai. Chersonas“ kariuomenės grupuotės „Taurija“ vadas Aleksandras Tarnavskis aiškino, kad rusai bijojo apsupimo Chersono srityje. Jis pabrėžė, kad tai yra viena didžiausių Ukrainos priešo baimių, praneša „24 kanalas“.

Beveik prieš metus, 2022 m. lapkričio 11 d., Ukrainos ginkluotosios pajėgos išvadavo Chersoną ir dešiniojo kranto dalį nuo okupantų. Gynybos pajėgos birželio mėnesį galingu darbu išstūmė rusus iš pirmosios gynybos linijos Chersono srityje, o vėliau pridarė jiems beprotiškų nuostolių.

A. Tarnavskis paaiškino, kad rusai Chersono srityje buvo perskirti rimta kliūtimi – Dniepro upe, kurios plotis ties Antonivkos tiltu yra daugiau kaip 900 metrų. Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimą ir pridarė savo priešui beprotiškų nuostolių, didžioji okupacinių pajėgų dalis buvo dešiniajame Chersono srities krante.

Kadangi tuo metu buvo baiminamasi apsupimo, Rusijos okupacinių pajėgų Ukrainoje vado pareigas einantis Sergejus Surovikinas ėmė kalbėti apie „nelengvus sprendimus“, o jau 2022 m. lapkričio 9 d. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu įsakė atitraukti karius į kairįjį Chersono srities krantą.

 

„Rusai puikiai suprato, kad ši kariuomenės grupuotė gali būti arba apsupta, arba sunaikinta. Rusams žodis „apsupimas“ yra viena iš jų silpnųjų pusių. Išgirdę žodį „apsupimas“, jie profesionaliai bėga. Jie imasi tokių priemonių, kad jų kariai nepatektų į maksimalią apsuptį. Tai reiškia, kad jiems geriau pabėgti iš mūšio lauko, bet nepatekti į apsuptį“, - aiškino Tarnavskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: