Be panikos. Tai „ne apie aklavietę“. ISW analitikai apie Zalužno straipsnį  ()

ISW analitikai įvertino Zalužno straipsnį apie karą Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-05 Be panikos. Tai „ne apie aklavietę“. ISW analitikai apie Zalužno straipsnį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado generolo Valerijaus Zalužno straipsnis apie pozicinį karo Ukrainoje pobūdį aiškiai išdėsto jo mintis apie pokyčius, kuriuos Ukraina turi padaryti, kad įveiktų dabartinį „pozicinį“ karo etapą.

Apie tai rašo Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Analitikai priminė, kad Zalužnas rašė, jog karas „palaipsniui pereina į pozicinę formą“, ir pažymėjo, kad norint išspręsti šią situaciją, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia oro pranašumo; giliai prasiveržti pro minų laukus; padidinti kovos prieš bateriją efektyvumą; sukurti ir paruošti reikiamus rezervus; ir sustiprinti elektroninio karo pajėgumus.

Ataskaitoje teigiama, kad jo straipsnyje daugiausia dėmesio skirta paaiškinimui, kad dabartinis karo pobūdis, pagrįstas apkasais, yra technologinio-taktinio lygybės mūšio lauke ir Rusijos bei Ukrainos kariuomenės plačiai naudojamo minų laukų rezultatas.

Zalužnas nagrinėjo Ukrainai atsiveriančias galimybes, susijusias su Rusijos Federacijos iššūkiais, įskaitant didelius Rusijos aviacijos patirtus nuostolius, Ukrainos Vakarų raketų ir artilerijos ginklų naudojimą, taip pat Rusijos nesugebėjimą panaudoti savo žmogiškųjų išteklių dėl politinės, organizacinės ir motyvacinės problemos.

 

Zalužnas padarė išvadą, kad apkasų karas buvo naudingas okupantams, nes vilkino laiką ir galėjo leisti jiems pasiekti pranašumą tam tikrose srityse.

Vyriausiojo vado straipsnyje buvo kalbama apie tai, kaip atnaujinti manevrus apkasų kare, o ne apie tai, kad Ukraina pateko į aklavietę, konstatavo ISW analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: