Zelenskio kvietimas aplankyti Kyjivą. Ką atsakė Trumpas  (2)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pakvietė buvusį prezidentą Donaldą Trumpą į Ukrainą, kad jis pats pamatytų karo mastą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Labai gerbiu prezidentą V. Zelenskį, bet manau, kad šiuo metu vykti į Ukrainą būtų netikslinga“, – rašė D. Trumpas pareiškime, atsakydamas į V. Zelenskio kvietimą per NBC laidą „Susitikimas su spauda“. „J. Bideno administracija šiuo metu su juo bendrauja, ir aš nenorėčiau sukurti interesų konflikto“.

V. Zelenskio kvietimas prieštaravo D. Trumpo nuolatiniam teiginiui, kad jis gali išspręsti Rusijos karą Ukrainoje per „24 valandas“. V. Zelenskis sakė, jog jam tereikia „24 minučių“, kad įrodytų D. Trumpui to neįmanomumą.

„Buvęs prezidentas D. Trumpas pasakė, kad per 24 valandas jis gali tai suvaldyti ir užbaigti karą“, – NBC sakė V. Zelenskis. „Ką man pasakyti? Taigi jis taip pat labai laukiamas. Prezidentas J. Bidenas buvo čia, ir jis – manau, kad suvokė kai kurias detales, kurias supranti tik būdamas čia.

„Taigi aš kviečiu prezidentą D. Trumpą. Jei jis gali atvykti čia, man reikės 24 minučių – taip, 24 minučių, ne daugiau. Taip. Ne daugiau. Dvidešimt keturios minutės reikalingos paaiškinti prezidentui, kad jis negali valdyti šio karo.“

 

Diplomatija su Rusijos Vladimiru Putinu neįmanoma, nepaisant D. Trumpo tvirtinimo priešingai, tęsė V. Zelenskis.

„Jis negali sudaryti taikos dėl V. Putino“, – sakė jis. „Jei, bet visada yra „jei“, jei RF vadovas nesistengia ir nėra pasirengęs atiduoti mūsų teritorijos.

V. Zelenskis ragina JAV skirti daugiau lėšų, kad padėtų jo pajėgoms atremti Rusiją, ir perspėja, kad amerikiečių kariai galiausiai gali būti įtraukti į didesnį Europos konfliktą su Rusija, jei Vašingtonas nepadidins paramos.

 

„Jei Rusija mus visus nužudys, ji užpuls NATO šalis, o jūs pasiųsite savo sūnus ir dukteris [kariauti]“, – NBC sakė V. Zelenskis.

Prezidentas Joe Bidenas, demokratas, spaudė Kongresą priimti 106 mlrd. dolerių papildomų išlaidų projektą, didžioji dalis bus skirta Ukrainos gynybai, o likusi dalis bus padalnta tarp Izraelo, Indo-Ramiojo vandenyno šalių ir sienų apsaugos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai (2)