„Gal taip ir gerai. Vežam blakes iš Europos...“ Putinas nustebino net rusus (Video)  ()

„Kuo mažiau šiukšlių, tuo geriau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo Tarybos sekretorius Patruševas sakė, kad lygiagretusis importas išsieikvojo. Jo žodžius pasigriebė Valstybės Dūmos deputatas Arefjevas. Jis teigė, kad Ekonomikos institutas trukdo Rusijos įmonėms vystytis. Putinas apibendrino tai sumurmėjęs, kad uždraudus į šalį įvežti vakarietiškas prekes, sumažėtų rizika įvežti blakes iš didžiųjų Europos miestų.

„Kuo mažiau šiukšlių, tuo geriau. Mažesnė tikimybė, kad patalinės blakės bus eksportuojamos pas mus iš didžiųjų Europos miestų“, - pasakė Putinas.

Importo dalis Rusijos rinkoje tokia:

🟢 maisto produktai – 27%;

🟢 ne maisto prekės – 57%;

🟢 vaistai – 65%;

🟢 medžiagos vaistų gamybai – iki 80%;

🟢 vaikiškos prekės – 70%;

🟢 automobiliai – 55%;

🟢 drabužiai ir avalynė – iki 70%;

🟢 kosmetika ir kvepalai – 68%;

🟢 staklių pramonė – iki 75 proc.

Bet kuriai sudėtingai gamybai reikalingi nauji moksliniai sprendimai ir plėtra. Per 20 metų mokslininkų ir tyrėjų skaičius Rusijos Federacijoje sumažėjo 25 proc. Atitinkamai tiek pat galima sumažinti Rusijos pramonės viltis dėl mokslo ir technikos pažangos aukšto lygio.

Technologijų prieinamumas ir gamybos bazė buvo kuriami daugelį metų naudojant užsienio technologijas ir įrangą. Uždraudus importą, reiks pradėti kurti savo.

Tačiau, norint eiti Kinijos ar Indijos keliu, 8-10 metų į mokslą reikia investuoti bent 4-6% BVP. Dabar finansavimas mokslui mažėja, investicijos į ekonomikos plėtrą mažėja.

 

Esant galimiems importo apribojimams, rusai susidurs su sovietinės patirties pasikartojimu, kai norintys įsigyti kokybiškų prekių, net ir už milžiniškas kainas, ieškojo juodosios rinkodaros specialistų ar medžiojo tarptautinius skrydžius. Juk net SSRS nesugebėjo įtvirtinti savo gamybos per importo apribojimus.

Informaciją apie tai skelbia Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Antonas Heraščenka savo „Telegram“ kanale.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: