[ŽT] Pulkininkas skelbia beprotiškus įvykius. „Pajudėti bus neįmanoma“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės galimybę kirsti Dnieprą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pablogėjus oro sąlygoms, Rusijos įsibrovėlių veržimasis rytuose bus sunkus, sakė lakūnas-instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

„Pajudėti bus neįmanoma. Tai yra, frontas Donbase užšals, orai jį sustabdys. O mes judėsime vakarų kryptimi“, - interviu „Obozrevatel“ pabrėžė jis.

Ekspertas teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės galimybę kirsti Dnieprą ir kairiuoju krantu veržtis link Rusijos okupuoto Zaporižios srities Tokmako, kad kirstų geležinkelį.

„Iš principo tai įmanoma ir per lietų, nes ten požeminis paviršius ne toks kaip Donbase, ten vikšrinėms transporto priemonėms lengva judėti net lyjant“, – neatmeta jis.

Kartu pašnekovas neatmeta, kad Ukrainai gavus ATACMS ir M26, gali būti smogta į kiekvieną priešo taikinį bet kurioje okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

 

„Dar prieš Naujuosius metus galėsime pamatyti pažangą link geležinkelio, einančio į Tokmaką. Tai pagrindinė linija, kuria perkeliama įranga. O pasiekę geležinkelį iš tikrųjų galėsime kontroliuoti Rusijos sausumos koridorių. Šito jau užteks“, – pridūrė Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(4)
(98)

Komentarai ()

Susijusios žymos: