Netikėta žinia. JAV skelbia, kiek Ukrainoje pavagiama ginklų. „Mes tai stebime kaip vanagai!“  (8)

Ukrainiečiai yra atviri bendradarbiavimui ir nieko nebando nuslėpti ar nuslėpti nuo Vašingtono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ambasada Ukrainoje neužfiksavo nė vieno atvejo, kai būtų piktnaudžiaujama karine, humanitarine ar kitokia Vašingtono pagalba.

Tokį pareiškimą paskelbė JAV ambasadorė Ukrainoje Bridžita Brink. Ji JAV Atstovų rūmų pirmininkui leido suprasti, kad nereikia skirti komisijos, kuri „prižiūrėtų“ Ukrainą.

Viena vertus, ambasadorė pripažino faktą, kad Ukrainoje, kaip ir kitose buvusiose SSRS šalyse, yra didelė korupcijos problema. Tačiau, kita vertus, karas pakeitė patį požiūrį į korupciją ir ji nebetoleruojama taip, kaip anksčiau, praneša kanalas „Ukraina 365“.

Brink priminė, kad net per karą Zelenskis ir Ukrainos vyriausybė imasi didelių žingsnių kovojant su korupcija. Per 20 karo mėnesių prieš teismą buvo patraukti ir žymūs oligarchai, ir politikai bei pareigūnai.

Ambasadorė visiems priminė, kad daugiau nei 30% jos skyriaus stebi, kaip JAV pagalba pasiekia galutinį gavėją. Be to, tai daro ir JAV generalinio inspektoriaus biuro atstovai.

Brink pabrėžė, kad visa karinė technika iš JAV yra mūšio lauke Ukrainoje, kaip ir visa humanitarinė pagalba paskirstoma tarp ukrainiečių.

 

Ambasadorė sakė, kad JAV skiriamą pagalbą jie stebi „kaip vanagai“. Be to, patys ukrainiečiai yra atviri bendradarbiavimui ir nieko nebando nuslėpti ar nuslėpti nuo Vašingtono.

Žiniasklaidoje ne kartą buvo pasirodę naujienų pranešimai, kad Ukraina neva piktnaudžiauja JAV pagalba, todėl buvo sukurtas Stebėjimo ir tyrimo institutas prie JAV, tačiau inspektoriai jokių Kyjivo pažeidimų nenustatė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(8)
(81)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: