„Medžiojome 3 savaites. Laimėjome!!“ Madyar stojo į mirtiną mūšį su legendiniu Rusijos „Upyr“ (Video)  ()

Robertas Brovdis parodė paskutinį priešo grupės medžioklės kadrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialusis padalinys „Ptachi Madyara“, kartu su kitomis gynybos pajėgų brigadomis, Pietų kryptimi likvidavo Rusijos dronų „Upyr“ grupę.

Apie tai savo „Telegram“ kanale kalbėjo minėto padalinio vadas Robertas Brovdis („Madyar“).

„Tik atvykę į Pietus iš vietos kariškių sužinojome, kad čia dirba kažkokia keista grupuotė „Upyr“... Pradėjome sekimą, išsiaiškinome, kad tai buvo dronų operatorių grupė, kuri, liudininkų teigimu, pietuose mūsų vaikinus labai nervino. Dirbo jie su dronais, nieko neįprasto pas mus. Turime patirties kovoje su „Sudnyj dien“, tai dar viena dronų operatorių brigada. Medžioklė prasidėjo. Laimėjom. Nepasakosiu visų smulkmenų apie medžioklės būdus, dar ne visi sugauti. Tačiau tris savaites visa grupė arė dieną ir naktį“, – sakė oro žvalgybos pareigūnas.

Brovdi teigimu, stebėjimas parodė, kad priešų grupės darbe jokios specifikos nėra, tiesiog bauginantį įvaizdį jiems sukūrė Rusijos propaganda.

 

„Per tris savaites grupėje „Upyr“ mums pavyko sunaikinti daugiau nei 80 įkrautų bepiločių orlaivių, bet mūsų pagrindinis taikinys visada išlieka pilotai“, – pridūrė kariškis.

Anot jo, „Upyr“ pasirodo „sekėsi“: per tą laiką Ukrainos pilotai keturis kartus pasiekė tikslias grupės buvimo vietos koordinates, tačiau kiekvieną kartą ji likdavo nepažeista.

„Tolimesni bendri veiksmai davė galutinį rezultatą. Tai paskutinis „Upyr“ skrydis kaip reiškinys“, - sakė Madyar ir parodė paskutinį priešo grupės medžioklės kadrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(1)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: