„Tai patvirtina baisiausias baimes...“ Skelbiama, ką daro generolai  ()

Karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko teigia, kad rusai prie Avdijivkos tempia pastiprinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija be pauzių atakuoja Donecko srities Avdijivką, nors ten patiria milžiniškų nuostolių. Dabar, kaip pastebi karo ekspertas Oleksandras Kovalenko, Rusijos karinė vadovybė prie Avdijivkos dislokavo 239-ąjį tankų pulką iš 90-osios tankų divizijos. Tai įvyko nepaisant to, kad šiam pulkui buvo pavesta veikti Luhansko srityje. Teigiama, kad šis dalinys turi 32 tankus ir 20 šarvuotų kovos mašinų.

Nors 239-asis tankų pulkas nėra gerai aprūpintas, Kovalenko teigia, ka jis prie Avdijivkos atvyko tik tam, kad vargintų Ukrainos gynėjų pozicijas ir sustiprintų ten jau veikiančius okupantus. Šią funciją jis išpildys.

„Šis perdislokavimas tik patvirtina pačias baisiausias baimes - Rusijos vadovybė nemeta noro apsupti Avdijivką“, - teigia Kovalenko. Ekspertas pastebi, kad prie Avdijivkos siunčiami ir kiti daliniai. Situacija dabar čia yra itin sunki, nes rusų koncentracija yra didžiulė.

Prie Avidijvkos veikiantys okupantai prašo daugiau artilerijos sviedinių, kaupia amuniciją. „Akivaizdu, kad rusai ruošiasi mūšiams mieste ir pramoninėje zonoje“, – aiškino analitikas. Jis pabrėžia, kad rusai bandys įsitvirtinti miesto prieigose.

 

Tiesa, nors situacija sudėtinga, rusams įsitvirtinti Avdijivkoje šiemet nepavyks ir jų laukia dar didesni nuostoliai. „Avdijivka okupantams tampa tokia juodąja skyle, kokios jie anksčiau nebuvo matę, bet kokios nusipelnė“, – teigė analitikas.

(56)
(1)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: