„Parama Ukrainai gali augti.“ Ždanovas skelbia, kada baigsis karas  ()

Vakarai pasiruošę padėti Ukrainai tiek, kiek reikės. Tačiau vis tiek dauguma šalių yra linkusios manyti, kad konfliktą reikia išspręsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje gali baigtis 2024 metų viduryje. Tam įtakos gali turėti JAV rinkimai ir Vakarų šalių nenoras pratęsti konfliktą.

Tokią prognozę išsakė karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Anot jo, Vakarai yra pasirengę Ukrainai padėti tiek, kiek reikės.

„Tačiau vis tiek dauguma šalių yra linkusios manyti, kad ši problema turi būti išspręsta ir iš to gali išaugti parama Ukrainai. Yra tikimybė, kad karas baigsis. Kokiame kontekste jis bus baigtas – kitas klausimas. Bet pats faktas, kad bent jau aktyvi karo veiksmų fazė baigsis, taip, labai tikėtina“, – leidiniui TSN komentavo Ždanovas.

Kalbant apie situaciją fronte iki 2023 metų pabaigos, eksperto teigimu, dėl blogėjančių oro sąlygų, ypač rudens liūčių, aktyvios karinės operacijos Donecko srityje sulėtės.

Ždanovas mano, kad situacija fronto linijoje greičiausiai pakoregavo vadovybės planus. Ekspertas mano, kad dabar pagrindinė užduotis yra išlaikyti užimamas pozicijas ir maksimaliai išlošti, ypač palaužiant priešo logistiką, kad būtų galima pasiruošti kitam puolimui.

„Galbūt, jei bus sudarytos palankios sąlygos ir tai įmanoma perdavus mums technologinius ir efektyvesnius ginklus, vykdysime puolimo operacijas atskiromis veiklos kryptimis“, – sakė Ždanovas.

Kada baigsis karas Ukrainoje – prognozės

 

Karas Ukrainoje gali užsitęsti daug ilgiau, nei Vakarų pareigūnai manė 2023 metų pradžioje. Kovos gali tęstis dar 6-7 metus, rašo „Bloomberg“.

Ukraina susiduria su užsitęsusiu apkasų karu, kuris gali išsekinti Ukrainos valstybę. Tai interviu žurnalui „The Economist“ pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas generolas Valerijus Zalužnas.

Pagrindinis laikas, kada baigsis karas Ukrainoje, gali paaiškėti po JAV prezidento Joe Bideno ir Kinijos lyderio Xi Jinpingo susitikimo. Šis susitikimas turėtų įvykti lapkričio mėnesį San Franciske, sako politikos ekspertas Valerijus Kločokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: