„Pasaulis pasidalino į dvi stovyklas. Trečiasis pasaulinis karas jau vyksta“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-11-11 02:17
- Na čia dar nėra III Pas. karas - vyksta tik lokalūs konfliktai ir pagrinde dėl to, jog mažos konfliktinės zonos pajuto Didžiųjų galybių silpnybes, todėl vis drąsiau imasi veiksmų neteisybėms spręsti; a) Ukraina buvo kaip degiklis, pradeginęs Rusijos iliuzinės galios šydą; b) HAMAS pasinaudodamas situacija, manyčiau, daug lengviau gavo visokiausių ginklų, nes Rusijos galybei atstatyti reikia kuo didesnio Pasaulinio chaoso; P.s. Izraelio problema gali pakelti ne vien Palestinos konfliktą, bet Turkijos/Osmanų imperijos likučių ir jų okupuotų žemių klausimus - tuomet Kurdistano įkūrimas bus daug arčiau realybės; c) Azerbaidžanas jau išsprendė Kalnų Karabacho problemą; d) toliau seka Gruzija, Kaukazas,... e) jeigu Kinija ryšis Taiwan'o aferai ir gaus į skudurus, sujudimas Geltonojoje jūroje garantuotas; Indija gali pakelti sparnus dėl Kašmyro ir t.t. - Betkokiu atveju, tai dar nebus Pasaulinis karas, tiesiog lokaliai bus sumušti didieji agresoriai, o visi nuo jų nukentėję, subėgs kaip vanagai pasiimti tai, kas jų manymu priklauso jiems; Ir istprijos vadovėliai rašys, kaip Pasaulio imperijos žlugo įsivėlę į mažyčius konfliktus.
donatasv 2023-11-11 12:39
Ignoravai trumpo pasisakymus "nato nereikaligas", mažas šalis gint neapsimoka. Ruso invaziją į baltijos šalis. Jei nori, kad rusas tikrai kristų turi pradėt kara su Europa.
vanduo4 2023-11-11 13:05
- Lygiai kaip Izraelis ir Palestina - derybos neįmanomos, nes dominavimas yra saugumo garantas. Toks jų mentalitetas.
donatasv 2023-11-11 13:34
Viską labai paprastai sudėliojai. Jei korumpuota rusija klumpa ties Ukraina, tai nereiškia kad kinija pradės klumpti ties Taivanu. Kaip tau atrodo kinas būtų atėjęs į Ukrainą kur jis būtų sustojęs? Kur jis sustos taivane? Pagrindinis ginklų gamintojas ir pasaulio fabrikas. Tikrasis 3 pasaulinis dar neprasidėjo, nes pagrindinis karo vadovas dar neįsitraukė. Vokietis su 80kk žmonių pliekė europa ir ruskį, iki kiek mes galim nuvertint kinijos 1.4kkk? Nebent kinas sulygins su vandens paviršium taivana nusipurtys dulkes ir sakys nu vo ramu. Kinas nėra korumpuotas rusas, pavogė technologijas tiek iš Ruso, tiek iš jav ir geba gamint kaip niekas kitas pasaulyje.
donatasv 2023-11-11 13:49
Paprastas pavyzdys. Kodėl apple nepalieka kinijos. Nes jokia kita šalis negali pasiūlyti kelių milijonų darbuotojų vos tik spragtelėjai pirštais.
vanduo4 2023-11-11 15:14
- Kaip matau, labai mėgsti magiją: didžioji Rusija, Didžioji Kinija. - Užtenka sunaikinti Kinijos laivyną ir jos užjūrio misija baigėsi. Pačios Kinijos pulti niekas nesiruošia ir niekam to nereikia, lygiai kaip RUsija - ji pati subyrės - gal ...... - Kur jie sausuma nukeliaus? Himalajus? Afganistaną? - Beje, Kinija jau nėra pigiausia darbo jėga ir kilus konfliktui ji bus pakeista, o Kinai neturi kuo pakeisti savo eksporto, nes būtent vakarai yra jos pagrindinis pajamų šaltinis. - Kinai gamina tai ką pavogė, lygiai kaip RUsai, tik jų apyvarta didesnė, todėl sudaro iliuziją jog yra antra po JAV. Apyvarda didelė tik dėl vakarų, kol kas.
donatasv 2023-11-11 15:41
https://www.cnn.com/2023/01/16/asia/chi ... index.html Sėkmės naikinant kino laivyną. Jei kinas sustos ties Taivanu tai gerai, bet jei plės konfliktą ir per rusiją didins savo įtaką europoje kas tokiu atveju? Vakarams reiks atsisakyti labai daug tech pasaulio gėrybių kritus taivanui, p. Korėjai ir kinijai. Čia tik kinas nukentės vakarai nieko nepajus?
Dannas3 2023-11-11 16:17
Donatai, kinai turi didesni laivyna ant skaiciaus, bet tik vietoj maltis. Pasiskaitinek apie blue navy. Aisku turi ambicijas toki turet ir gal tures su laiku. Bet dabar, kiek atsimenu, teturi viena lektuvnesi nusipirke is rusu, toki pat modeli kaip rusu geda kuznecov. Ir bando pasistatyt dar viena, reverse engineer metodu pagal ta pati rusu lektuvnesi.
vanduo4 2023-11-11 16:30
- Na kol kas JAV ir Japonijos laivynas žymiai didesnis nei Kinų; - Kinų populiacija 1.4 mlrd. = ES - 500mln. + JAV - 360mln. + Kanada + Australija + Skandinavija + t.t... = 1:1 - Kinas sustos ties Taiwanu kol užsitikrins savo dominavimą regione, o tada Pasaulinė plėtra - būtent todėl Taiwaną būtina apsaugoti, lygiai kaip Ukrainą; - Taiwanas jau stato gamyklą Lietuvoje bei ES planuoja vystyti savo čipų gamybą dėl saugumo, JAV jau pasistatė ir plečiasi; - Tuo pačiu į vakarus grįs gamyba, padidės užimtumas reikalingas pabėgėliams, sustos pinigų nutekėjimas į Kiniją, padidės apyvarta, vien pandemija sulaikė masę pinigų bent jau ES dėl turizmo į užjūrius sumažėjimo; - Kinija praras svarbų pajamų šaltinį, priėjimą prie vakarų technologijų, bus sunkiau pyzdinti; Kol kas Kinijos augimas buvo grįstas eksporto augimu, kuris pasiekė piką, tad ir ekonominis augimas nuo 14% nukrito iki 4%. - Kinija yra daug prastesnėje padėtyje nei vakarai - kol kas.
immortallt 2023-11-11 16:58
Taivanas, tai ne Ukraina, paimti pėstininkais ir artilerija nepaimsi. Reikia lėktuvų ir laivyno. Abiems sunku naikinti taikinius kalnuose, o iš kalnų naikinti oro ar ant vandens taikinius yra daug lengviau. Lietuvoje ne mikroschemų gamyklą kol kas stato, o gamybos etapų dalį tik dengs.
donatasv 2023-11-11 17:55
Karo ekonomika nelygu taikos ekonomikai nemaišykit to. Kiaušinius matuot kuri pusė laimės irgi nėra adekvatu. Ukraina jau seniai turėjo krist. Bet stovi kaip niekad tvirtai, o kinas su savo gamyba gali daug bėdos pridaryti ir tą bėdą nebus taip paprasta sunaikinti. Galėsit naikint ruskelį kuris kinišku šūdu griaus Europą ir laukt apkasuose 10 metų kol kinas žlugs ekonomiškai. Jeigu aplamai kadanors žlugs, o kas tokiu atveju? Susitarimai ir kas iš mūsų liks? Galėsit eit mokintis rusiškai.
vanduo4 2023-11-11 18:22
: a) Susitarta eiti iki galo Ukrainos klausimu; b) Gamyba iš Kinijos jau kuris laikas perkeliamas kitur, tad karo atveju prekybos trukdžiai sukels tik laikiną šoką; c) Karus laimi ekonomikos, o ne armijos: Rusijos ekonomika stengiasi išgyventi, Kinijos - kovoja su atsiradusiu ekonominiu disbalansu dėl pinigų trūkumo; Vakaruose - net nepajuto karo Ukrainoje ir kovoja su pinigų pertekliumi - infliacija; d) Ginklavimosi varžybos pradėtos: JAV dar prieš karą Ukrainoje, davė Japonijai leidimą plėsti savo karinę galią; Europa ir JAV plečia pasiteisinusių ginklų gamybą ir dar daug ko viešai nesako - ruošiamės karui visi. - Tad be panikos. Dabar gesinami lokalūs gaisrai. Jeigu pavyks - globalaus III Pas. karo gali ir nebūti. Vanduo 4 žodis ištartas.
donatasv 2023-11-11 19:11
Kokio tipo karas bus priklausys nuo to kiek vieni arba kiti bus pasirengę užlipt vieni kitiems ant galvos. Tokie kaip trumpas ir putinas idiologiniai idiotai gero nežada. Kinas susivaldė neleido būt išprovokuotas bet valdžioje nebuvo trumpo. Bet čia nebūčiau tikras jog kinas nepuolė taivano nes išsigando. Laiko tarpas tarp taivano ir Ukrainos buvo per trumpas, kad būtų galima daryti tokias išvadas. Pati karo pradžia buvo ganėtinai lėta su ginklų tiekimu ir Ukraina atsilaikė ne dėl vakarų vieningumo, o dėl savo taktikos. Kaip aš skaitau taivano konflikto įtampos viršūnė buvo kaliausė vizitas. https://en.m.wikipedia.org/wiki/2022_vi ... _to_Taiwan Po šito vizito kinas pamėtė bombų aplinkui, paskraidė bet nesileido išprovokuojamas.
immortallt 2023-11-11 22:04
Taip, karo ekonomika kita, bet jinai turi transformuotis ir gebėti save išlaikyti. Kai tavo ekonomika yra tampriai susieta su "priešu", tai negali perstatyti ekonomikos ir gyventi taip pat gerai. Kinai priklausomi nuo mūsų realiai daugiau nei mes nuo jų. Kinas susivaldė ir neleido būt išprovokuotas Neturi jie sau tokios prabangos. Kinai Taivano nepuolė, nes pamatė, kad neleido vakarai maskoliams Ukrainos praryti, tai greičiausiai ir neleis Taivano praryti. Tiek maskoliai, tiek kinai, manė kad vakarai, ypač ES nesikiš Ukrainoje, nes bijos be dujų ir naftos iš maskolių likti. Patys atsisakėme beveik viso vartojimo ir pasaulio pabaigos nebuvo. Tas pats lauktų ir kinų pradėjus konfliktą. Ir kinai yra labai priklausomi nuo žaliavų importo. Tie patys elektromobiliai ir baterijos, jie neturi beveik reikalingų žaliavų ir retųjų metalų, jie didžiąją jų dalį importuoja ir perdirba. Jie perdirbime turi pajėgumų, bet be žaliavos rūkys kamputyje. Didelė dalis žaliavų tiekėjų yra vakarų, arba palaiko artimus laikus su vakarų šalimis. Pajamas kinai uždirba iš prekių eksporto. Ir ne į oponuojančias vakarams šalis. Nelikus pajamų, neturėsi iš ko ir finansuoti žaliavų importo saviems poreikiams. Kaip jau aukščiau rašė, norint pradėti kinams karą su vakarais, reikėtų laivyną turėti, nes kitaip pradėti karą galės nebent su kokiais maskoliais ar indais. O vakarai embargą įkals ir net iš tų šalių, kurios dar bendradarbiatų su kinais, negalės nei žaliavų gauti, nei eksportuoti. Ir nekalbėkime apie vienetus, nes pagal vienetus didžiausią laivyną turi Š. Korėja. Kinai tiek kad turi pakankamai didelę aviaciją, kad aplinkinius terorizuoti, bet ne tiek kad prieš NATO galėtų tikėtis laimėti. Prasidėjus atviram karui su NATO, įsijungtų ir pas mus kiti tempai priimti reikalingus sprendimus, karinės įrangos gamyba būtų plečiama čia ir dabar, nebereikėtų biurokratinių procedūrų, nebūtų problemos finansavimas ir t.t. Tiek kad jei kinai dabar nepradėjo atviro karo su Taivanu, tai geresnio momento jau turbūt nebesulauks, nes NATO dėmesys išsklaidytas, o ekonomika kinų ateityje susidurs su dideliais iššūkiais. Dabar nuo 2008 metų perteklinį kūrimą "į sandėlį" turi išsrėbti, kuris baigtųsi panašaus masto krize kaip Lietuvoje 2008, ar net didesne. Tada prasidėjus nuo sandėlių nurašymo krizės išsivyniotų ir visos kitos kinų problemos paslėptos po kilimu. Optimistiškai išsisrėbtų jas per kokius 8 metus geriausiu atveju (na jei kartais geriau tvarkysis nei graikai). O tada jau ir demografinės problemos pradės kvėpuoti į nugarą.
vanduo4 2023-11-12 01:06
- Koks dar laiko tarpas? - Putinas užpuolė Urkrainą, o visi žiūrėjo kas bus - žvalgyba puolimu. Visos operacijos metu tiesiogiai įvykio vietoje dalyvavo ir Kinų žurnalistai, žvalgyba ir rinko NATO ginklų pavyzdžius, kuriuos vėliau demonstravo Kinijoje; - Ir kinai pamatė: kaip susivienijo vakarai; kaip paaukojo savo ekonominius interesus vardan saugumo nutraukdami ryšius su Rusija; kokios prastos būklės Rusijos armija; palygino savo karinius pajėgumus ir nusprendė - tikrai ne metas pulti; - O dabar visi pabudę, ruošiasi blogiausiam, tad netikėtumo efekto nebus. Bus brutalus konfliktas su dideliais nuostoliais; - Jeigu Kinija dabar nepasiruošusi plataus mąsto kariniam konfliktui, vėliau bus tik sunkiau, nes visi ruošiasi; - Esu užtikrintas, kad karas Geltonojoje jūroje parodys ar Kinija pajėgi ar ne, bet blogiausia yra pasekmės po to - Kinija papuls į visišką izoliaciją. - Taip kad kol kas visos geros kortos vakarų rankose;