„Pasaulis pasidalino į dvi stovyklas. Trečiasis pasaulinis karas jau vyksta“  (15)

„Prasidės įšaldyti pasauliniai konfliktai, nes daugelis susigundys visas problemas spręsti karinėmis priemonėmis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulyje gali kilti daugiau konfliktų. Gali prasidėti globalių Vakarų konfliktas prieš globalius pietus.

Iš tikrųjų Trečiasis pasaulinis karas jau vyksta, bent jau ekonominiu lygmeniu. Tokią nuomonę interviu „Glavred“ išsakė Demokratijos namų analizės centro politikos ekspertas Anatolijus Oktisiukas.

„Trečiasis pasaulinis karas, tiesą sakant, jau vyksta. Bent jau ekonominiu aspektu. Pasaulis pasidalino į dvi stovyklas, ir tai yra vienas iš pasaulinio Vakarų konflikto prieš globalius pietus požymių. Karas yra laiko klausimas, daug kur prasidės įšaldyti pasauliniai konfliktai, nes daugelis susigundys visas problemas spręsti karinėmis priemonėmis“, – pažymėjo Oktisiukas.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu Kinija aktyviai kuria savo karinį jūrų laivyną ir pagal didinimo tempą jau lenkia Jungtines Valstijas.

„Tai reiškia, kad Kinija ruošiasi įplaukti į pasaulio vandenynus, o tai kelia pavojų JAV. Atitinkamai, amerikiečiai, vertindami Kinijos pajėgas, stengsis, kad Kinijos laivynas nedominuotų prieš JAV laivyną“, – sakė politikos ekspertas.

Anot jo, per ateinančius penkerius metus bus aktualus ir Taivano karo klausimas. Juk Xi Jinpingas pareigas eina jau trečią kadenciją. O kai žmogus tokias pareigas eina taip ilgai – jis užsinorės daugiau.

 

„O kaip tai padaryti, kai sustoja ekonomikos augimas, iškyla nekilnojamojo turto krizė ir panašiai? Todėl jam, kaip ir bet kuriam diktatoriui, reikėtų nedidelio pergalingo karo. Kinijos istorijoje taip jau nutiko su Vietnamu, kai Kinija pralaimėjo karą. Todėl diktatorių iškilimas kelia naujų konfrontacijų riziką ir per ateinančius 5–10 metų Kinija pasieks tašką, kai bandys įsiveržti į Taivaną. Tačiau JAV ir visų Vakarų problema yra ta, kad Kinija stebi Vakarų reakciją į Rusijos Federacijos elgesį Ukrainoje“, – pažymėjo Oktisiukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(4)
(7)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: