[ŽT] „Visiškai slapta. Visi tyli.“ Prasidėjo puolimas Pietuose. Skelbiami didžiuliai nuostoliai  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai sugebėjo pasiekti naujų laimėjimų pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė sugebėjo pasiekti naujų laimėjimų pietinėje fronto kryptimi Zaporižios srityje, žengdama į priekį Staromajorskės srityje. Autoritetingas Austrijos karo ekspertas Tomas Cooperis apie tai rašo savo svetainėje, remdamasis savo šaltiniais.

Anot jo, per pastarąsias kelias dienas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos junginiai surengė tikrą Rusijos FPV dronų operatorių medžioklę, pašalindamos mažiausiai dvi įgulas, taip pat Rusijos ginkluotųjų pajėgų 810-osios jūrų pėstininkų brigados vadą.

Cooperis pabrėžia, kad per pastarąsias kelias dienas iš Staromajorskės srities rusai praneša apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į priekį ir didelius Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostolius. Ukrainos oficialūs šaltiniai, taip pat vietiniai kariškiai tyli ir veikia visiškai slaptai.

 

Anot jo, pietuose Ukrainos kariuomenė veržiasi ir kairiuoju Dniepro krantu, plečia placdarmą Krynkų apylinkėse. Ukrainos kariuomenė sugebėjo pasiekti Rusijos štabą, pašalindama keletą svarbių vidutinio lygio karininkų. Cooperis pažymi, kad būtent jie vadovauja vietoje ir yra daug svarbesnis taikinys Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nei nekompetentingi Rusijos Federacijos generolai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: