Ukraina gali pralaimėti karą. „Jūs pamiršote, su kuo mes kariaujame“  ()

„Esame maži.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Civiliniame gyvenime choreografas, o dabar karys Dmitrijus Dikusaras mano, kad Ukraina gali pralaimėti karą, jei žmonės atsipalaiduos ir nustos padėti armijai.

„Jei žmonės atsipalaiduoja ir galvos, kad pergalė jau atėjo, gers kavą ir nepadės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, tai mes galime pralaimėti karą. Ar pamiršote, su kuo mes kariaujame, kokie Rusijos mastai, kokie gamybos ištekliai? Esame maži, palyginti su vadinamąja Rusijos Federacija. Jei žmonės atsipalaiduos, tai mes galime nebekalbėti ukrainietiškai“, – sakė Dmitrijus.

Jei ukrainiečiai gali „įsitraukti“ į procesą, kaip visapusiškos invazijos pradžioje, tada yra visos galimybės laimėti ir neprarasti visų vyrų. „Ne protingi ukrainiečiai, kuriems „šis karas ne mano“ arba „ši valstybė man nieko nedavė“, o tie, kurie supranta, kad jei tavo kaimynas yra mušamas, tu turi atsistoti ir padėti“, – pridūrė jis.

Kovotojas mano, kad po pergalės visi pamažu pereis prie ukrainiečių kalbos. „Dabar man labai malonu kalbėti ukrainietiškai, nepaisant to, kad esu iš Odesos ir užaugau rusakalbiame socialiniame rate. Ne aš kaltas, kad taip atsitiko. Matau, kad žmonės iš kitų rusakalbių miestų taip pat keičia į valstybinę kalbą“, – pažymėjo D. Dikusaras.

Kartu jis sako, kad šalies rytuose su vietos gyventojais sąmoningai bendravo rusiškai. „Kadangi kai kuriems žmonėms kyla tokia mintis, kad visi yra niekšai ir nevykėliai. Taigi mano asmeninis tikslas buvo perteikti, kad tai nesvarbu, tai nekeičia situacijos. Nesvarbu, kokia kalba kalbėčiau, aš atėjau kovoti su priešu“, – pabrėžė jis.

 

Be to, kalbos klausimo aptarimą choreografas pavadino sabotažu. „Jei būsime atskirti dėl kalbos, prarasime šalį ir žmones. Žinoma, džiaugiuosi, kad žmonės pereina prie ukrainiečių kalbos, bet jie turi tai daryti sąmoningai, o ne dėl to, kad „daužysime tau per galvą, nes tu kalbi rusiškai.“ Žmonės patenka į mano kategorijas – tikras žmogus ar mėšlas, nepriklausomai nuo kalbos“, – aiškino karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(5)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: