„Tai atsakymas pesimistams!“ Ukraina smogė. Užimamos aukštumos (Video)  ()

Ukrainos kontrpuolimas nesustojo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija fronte dinamiškai keičiasi, o Ukrainos kontrpuolimas nesustojo. Per pastarąją savaitę Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė taktinių laimėjimų Robotynės ir Verbovės srityse. Robotynės srityje Ukrainos gynėjai perėmė dominuojančių aukštumų kontrolę, ir tai yra rimtas pasiekimas, turint omenyje plokščią Zaporižios srities teritoriją. Kartu tai yra atsakymas visiems pesimistams, sakė karo ekspertas Dmitrijus Snegiriovas interviu su Vadimu Gerasimovičiumi „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

„Su tam tikru optimizmu žiūrėčiau į tolesnį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi būtent Tokmako kryptimi, – sakė analitikas. – Tam tikra pažanga yra ir Bachmuto kryptimi. Mes peržengėme rusų gynybos ribą. Mes kalbame apie geležinkelio bėgius ir atitinkamai judame link Zelenopilio ir išilgai šonų iki Kurdiumivkos srities.“

 

Avdijivkos srityje Ukrainos daliniai suvaldė situaciją, panaši situacija yra ir Kupjansko kryptimi Synkivkos rajone. Tai yra, visas Rusijos puolimas įstrigo, pabrėžė Snegiriovas.

Pasak karo analitiko, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau stums Rusijos gynybą Tokmako ir Bachmuto kryptimis. Savo ruožtu įsibrovėliai padidins savo pastangas Kupjansko ir Avdijivkos kryptimis ir bandys atplėšti dalį teritorijos Vremevskio atbrailoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: