„Bus pergalė dar 2023 m.“ Netikėta žinia. Ką skelbia Zelenskis  ()

Net 2023 metais Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pasirengusios pasiekti naujų rezultatų mūšio lauke, sakė Volodymyras Zelenskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant visų sunkumų fronte, Ukrainos gynėjai yra pasirengę duoti naujų rezultatų mūšio lauke iki šių metų pabaigos. Be to, galiausiai Ukraina galės sugrąžinti visas anksčiau prarastas žemes Kyjivo kontrolei, įsitikinęs šalies prezidentas.

Viena vertus, Ukrainos vadovas pripažino lėtą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų progresą kontrpuolimo metu, tačiau, kita vertus, Kyjivas taip pat turi planą 2024 metams, kurio V. Zelenskis kol kas nereklamuoja, skelbia „Reuters“.

Šį pareiškimą Ukrainos prezidentas padarė praėjusią savaitę paskelbto interviu su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu dėl „aklavietės situacijos“ fronte fone. V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukrainos generalinis štabas turi konkretų planą, konkrečius miestus ir konkrečią kryptį. Tačiau detalių jis neskelbė. Ukrainos prezidentas taip pat visiems priminė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pasisekė tiek šalies rytuose, tiek pietuose.

 

Ypač buvo išskirtas Chersono regionas, kuriame prezidentas tikisi „didelės sėkmės“. V. Zelenskis paragino Ukrainos žmones būti vieningus, o Vakarus – perduoti naują pagalbą, ypač atėjus žiemai, kai okupantai vėl apšaudys raketomis ir dronais į energetikos infrastruktūrą.

V. Zelenskis atsisakė atsakyti į klausimą dėl galimo Donaldo Trumpo sugrįžimo į Baltuosius rūmus. Prezidentas taip pat pripažino faktą, kad karo Artimuosiuose Rytuose fone Vakarai pradeda sklaidyti savo pagalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(17)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: