„Puolimui vadovavo asmeniškai Zalužnas. Jis buvo už 15 km, ir viską matė savo akimis.“ Audra fronte. Kas nutiko  ()

Avdijivkos puolimas tai diktatoriaus Vladimiro Putino įsakymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivkos puolimas tai diktatoriaus Vladimiro Putino įsakymas, kuriam reikėjo skubiai pagerinti savo reitingus. Apie tai savo socialiniame tinkle „X“ rašo garsi Rusijos žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

„Kodėl Putinas puolė Avdijivką? Vien dėl viešųjų ryšių. Kariniu požiūriu būtų buvę protingiau mesti visą tą didžiulį šarvuotą kumštį, kurį jis surinko, prie Robotynės, ir nupjauti Ukrainos iškilimą. Tačiau Rusijoje parama Putino karui smarkiai sumažėjo, kardinaliai (per pusę!). Vasaros kampanijos pabaigoje jis negalėjo sau leisti pasakyti: „va, o aš juk sulaikiau Ukrainos puolimą“. Todėl jis puolė Avdijivką“, – aiškino Latynina.

 

Tai, priminė ji, virto didžiuliu Rusijos kariuomenės pralaimėjimu. Šarvuočių nuostoliai per mėnesį šioje srityje siekė 200 vnt.

Žurnalistės teigimu, apie 70% Rusijos šarvuočių nuostolių prie Avdijivkos lėmė bepiločiai orlaiviai, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos labai aktyviai naudojo. Likę 30% – Ukrainos minų laukų ir artilerijos nuopelnas.

Žurnalistė pažymėjo, kad su panašia situacija Ukrainos kariuomenė susidūrė 2023 metų vasarą Zaporižios kryptimi, kai pradėjo puolimą. Tačiau buvo vienas labai reikšmingas skirtumas.

 

„Zalužnas (vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas – red.) prie Tokmako bandė šarvuočiais veržtis į minų laukus, bet suprato, kad tai labai pavojinga, ir po trijų dienų sustojo... Prie Avdijivkos Rusijos kariuomenė bandė daryti tą patį, tik ne tris dienas, o tol, kol neišnaudos šarvuočių ir sviedinių. Skirtumas tas, kad Zalužnas puolimui vadovavo asmeniškai (buvo už 15 km), viską matė savo akimis ir akimirksniu padarė išvadas, o Putinas vadovavo iš bunkerio, ir niekas nedrįso jam pranešti, kad dega technika. ...Ukrainos ginkluotosios pajėgos akimirksniu sustojo ir išgelbėjo žmones, o Putinas ėjo iki galo“, – sakė Latynina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(4)
(105)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: