[ŽT] „Puola su nauja jėga. Bando zonduoti.“ Kas vyksta Bachmute  (1)

Padėtis pradėjo aštrėti dar praėjusią savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Bachmuto kryptimi paaštrėjo. Rusai nebesilaiko kurčios gynybos, bet su nauju įkarščiu puola Ukrainos gynybos pajėgų pozicijas.

Tai telemaratono eteryje pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadavietės viešųjų ryšių tarnybos vadovas Volodymyras Fitjo. Pasak jo, padėtis pradėjo aštrėti praėjusią savaitę. Jis taip pat pažymėjo, kad per pastarąją parą Ukrainos gynėjai atrėmė 15 priešo atakų.

„Veikla šia kryptimi prasidėjo su nauja jėga. Priešas ten iš gynybos perėjo į aktyvią gynybą, bandydamas susigrąžinti tas pozicijas, kurias buvo praradęs. Ir atitinkamai Bachmuto kryptimi ir į pietus nuo Bachmuto priešas bando daryti spaudimą mūsų gynybos pajėgoms“, - pabrėžė V. Fitjo.

Vadovas pažymėjo, kad anksčiau okupantai buvo kurčioje gynyboje. Dabar rusai bando „zonduoti“ Ukrainos karių gynybą – ieško silpnų vietų ir aktyviai veikia Gynybos pajėgų pozicijas naudodami artileriją.

 

Kartu Fitjo pabrėžė, kad Ukrainos gynėjai duoda atkirtį – priešas patiria didelių nuostolių. Taip per dieną Bachmuto kryptimi sunaikinta 140 okupantų, daugiau kaip 28 rusų technikos vienetai, iš jų daugiau kaip 10 artilerijos sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: