[ŽT] Netikėta „staigmena“ Ukrainos išdavikams. Rusai prisiminė praktiką iš SSRS laikų. Kas vyksta  ()

Tokia praktika Maskvoje paplitusi nuo SSRS laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta „staigmena“ Ukrainos išdavikams. Rusijos Federacija siunčia kolaborantus į Sibirą.

Rusija siunčia kolaborantus iš laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų mokytis į Sibirą. Kalbame apie tuos išdavikus, kurie dabar dirba valstybės ir savivaldybių sektoriuje. Vietoj jų Rusija atsiųs saviškius.

Nacionalinio pasipriešinimo centro duomenimis, dauguma atitinkamas pareigas ėjusių ukrainiečių atsisakė dirbti su okupantais. O sutikę dirbti kolaborantai dažnu atveju neturėjo reikiamo išsilavinimo arba užėmė žemiausias pareigas sektoriuje.

Taigi, Rusijos kolaborantų kuratoriai iš Donecko srities išsiuntė juos mokytis į Rusijos Federacijos Krasnojarsko sritį, į Krasnojarsko srities administruojamą Valstybės ir savivaldybių administracijos institutą.

 

Tokia praktika Maskvoje paplitusi nuo SSRS laikų – žmonių siuntimas į pratybas į gana nutolusias nuo jų gyvenamojo regiono gyvenvietes.

„Tokiu būdu Kremlius sudaro prielaidas tam, kad vietinius kolaborantus išstumtų rusų „specialistai“, o mainais jie bus išsiųsti gilyn į Rusijos teritorijas patikimesnei asimiliacijai“, – aiškino Nacionalinio pasipriešinimo centras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(6)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: