„Tai košmaras! Negalime net pajudėti!“ Smogė pragaro ginklas. Šluojami Rusijos pėstininkai  ()

Rusai kaukia dėl galingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginklų fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariniai daliniai ir toliau skundžiasi dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kasetinės amunicijos, skelbdami apie labai didelius nuostolius ir didelį sužeistų okupantų skaičių. Z-kanalas „Filologas pilkojoje zonoje“ (rus. „Филолог в серой зоне“), kurį veda Rusijos ginkluotųjų pajėgų instruktorius, praneša apie Ukrainos kariuomenės kompleksinį kasetinės amunicijos naudojimą, kuris tapo viena didžiausių Rusijos pėstininkų problemų.

Jis sako, kad rusams labai sunku pasislėpti nuo šrapnelių ir fragmentų, kurie, detonavus pagrindiniam šaudmeniui, skrieja įvairiomis kryptimis. Siekdami apsiginti, Rusijos ginkluotųjų pajėgų pėstininkai slepiasi giliai tranšėjose, tačiau mainais jie praranda galimybę greitai reaguoti į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą.

Be to, rusų bandymai žengti į priekį atviroje vietovėje dažnai žlunga dėl kasetinės amunicijos ugnies, kuri nušluoja rusų pėstininkus, neturinčius galimybės pasislėpti ir pabėgti.

„Tai košmaras. Turime labai didelių problemų. Smogiamieji kasetinių šaudmenų elementai atskrieja suknistu debesiu iš viršutinio pusrutulio pačiais sudėtingiausiais kampais, reguliariai rasdami sau visas įmanomas spragas šarvuose ir pažeisdami gyvybiškai svarbius organus ir arterijas“, - rašo okupantas.

 

Dėl kasetinių šaudmenų taip pat atsiranda daug sužeistų žmonių, kuriuos sunku evakuoti. Tačiau bandymai evakuoti patiria dar didesnių nuostolių, nes lauko evakuacijos komandos nukenčia nuo pakartotinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: