„Didžiulis sąmyšis. Visur kaukia sirenos...“ FSB šokiruota. Smogė partizanai  ()

Partizanai susekė Rusijos ginkluotųjų pajėgų štabą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinė žvalgyba patvirtino informaciją apie lapkričio 11 d. vakare Melitopolyje sunaikintą okupantų štabą.

Šeštadienio, lapkričio 11 d., vakare okupuotą Melitopolį sudrebino galingas sprogimas. Tai buvo sprogimas Rusijos kariuomenės štabe. Detonavimas įvyko būtent tuo metu, kai vyko okupantų susirinkimas.

Tokia informacija lapkričio 12 d. „Telegram“ pasidalijo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas (GUR).

Pažymėtina, kad vienas pirmųjų apie galingą sprogimą Melitopolyje šeštadienį apie 19 val. pranešė miesto meras Ivanas Fiodorovas. Vėliau jis patikslino, kad rusai po avarijos blokavo eismą tarp gamyklų „Refma“ ir „Agat“, kurios buvo paverstos Rusijos ginkluotųjų pajėgų bazėmis.

„Po sprogimo, kurį girdėjo visas miestas, į Melitopolį dideliu greičiu važiuoja teisėsaugininkų automobiliai“, - rašė miesto vadovas.

Informaciją patvirtino ir Ukrainos karinė žvalgyba. Jos duomenimis, dėl partizanų organizuoto incidento buvo likviduoti Rusijos Federacijos pareigūnai.

„Keršto akcija, kurią įgyvendino vietinio pasipriešinimo judėjimo atstovai, vyko rusų užgrobtose „Naujojo pašto“ patalpose Dmitrijaus Doncovo gatvėje... Ten rusų okupantai įkūrė savo štabą“, - pasakojo Gynybos ministerijos GUR.

 

Pažymima, kad sprogimo metu pastate posėdžiavo Rusijos Federacijos FSB ir „Rosgvardijos“ pareigūnai. Mažiausiai trys iš jų po sprogimo namo į Rusijos Federaciją grįžo cinkuotuose karstuose. Tiksli informacija apie nuostolius tikslinama.

Žvalgai pridūrė, kad rusai blokavo teritoriją, kurioje vyko susitikimas, kad į ją negalėtų patekti partizanai. Tačiau atsargumo priemonės nepadėjo.

„Po smūgio Melitopolyje kilo sąmyšis. Į įvykio vietą skubėjo daug policijos pareigūnų su įjungtomis sirenomis. Po kurio laiko jie per visą okupuotą miestą tempė netoli būstinės sudegusį automobilį“, - pranešė Gynybos ministerijos GUR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: