„Užmėto teritoriją kūnais...“ Viena po kitos skerdžiamos taktinės grupės  ()

„Mėsos šturmai“ Ukrainoje nesibaigia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos Avdijivkos rajoną užverčia savo kovotojų lavonais ir bando šturmuoti miestą. Tai lapkričio 13 d. laidos „Svoboda Live“ eteryje pasakojo „Radio Svoboda“ korespondentas Marjanas Kušniras.

„Ukrainoje taip negali būti, ir to nė vienas Ukrainos kariškis nesupras, kaip Rusijos kariuomenė gali taip aklai mesti savo pėstininkų pajėgas“, - pabrėžė jis.

Žurnalistas paaiškino, kad priešo grupės į pozicijas įžengia viena po kitos. Tai reiškia, kad viena rusų šturmo grupė pasistūmėja į priekį – ji „neutralizuojama“, po to seka kita – jos laukia toks pat likimas.

„Tai reiškia, kad jie užmėto teritoriją kūnais. Taip bando šturmu paimti Avdijivką“, - apibūdino Kušniras.

Korespondentas pabrėžė, kad Ukraina tokių išpuolių nevykdytų, net jei jos gyventojų skaičius taip pat būtų apie 140 mln.

„(Rusijos ginkluotosios pajėgos šturmuoja – red.) tiesiog mėsa, nes technika ten sudaužyta. Rusijos kariuomenė ten beveik nebeturi jokios technikos. Na, arba yra ta, kurią jie bando išsaugoti“, - pabrėžė Kušniras.

 

Jis pažymėjo, kad būtent todėl rusai juda mažomis taktinėmis grupėmis. Pirmiausia Rusijos ginkluotosios pajėgos savo pėstininkus perkelia mažomis grupėmis, palaipsniui juos kaupdamos. Vėliau surinkta grupuotė žengia į puolimą.

Korespondentas paaiškino, kad Avdijivkos kryptimi išmetę daug technikos ir personalo, užpuolikai galėjo žengti pirmyn. Tačiau apie miesto užėmimą ar apsupimą nekalbama.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: