„Tokio puolimo nesitikėjo niekas. Absoliuti staigmena.“ HIMARS išžudė visus Rusijos karininkus  ()

Esamos problemos Ukrainoje, nesiimant veiksmų, tik augs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos mokslų specialistas Michaelas Peckas savo straipsnyje „Businessinsider“ rašė, kad Rusija ir Ukraina turi bendrą problemą – karininkų trūkumą. Apie tai pranešė „YouTube“ kanalo „Politeka Online“ laidos vedėjas Eduardas Gleza interviu metu su Izraelio karininku ir istoriku Grigoriju Tamaru, ir tada paprašė pašnekovo pakomentuoti minėtą teiginį.

„Jau labai seniai sakau, kad Rusija turės labai didelių problemų dėl nuostolių tarp kadrinių karininkų​. Rusijos kadriniai karininkai​ yra palaidoti Ukrainos juodojoje žemėje dėl 2022 m. vasaros puolimo“, - sakė karo analitikas. Tuometinis Rusijos puolimas žlugo dėl sėkmingo HIMARS panaudojimo Ukrainos pusėje, kuris rusams buvo absoliuti staigmena.

Kalbant apie Ukrainą, vienintelis rimtas resursas Ukrainos karininkų korpusui papildyti gali būti karinio personalo mokymas Vakaruose pagal NATO standartus karininkų kursuose, kuriuos Vakarų partneriai yra gana pajėgūs organizuoti.

„Jei vienaip ar kitaip nesukursite efektyvaus jaunesniųjų vadų srauto į savo kariuomenę, turėsite labai didelių problemų“, - perspėjo Tamaras. - „Šiandien jūs neatliekate darbo su potencialiais šauktiniais, neturite mechanizmų, kurie garantuotų socialinius liftus paaugliams, kad jie būtų motyvuoti ir norėtų stoti į kariuomenę.“

 

Pasak eksperto, valdžios institucijos turi dirbti su potencialiais šauktiniais (14-15 metų jaunuoliais), parodydamos jiems veiksmingus ir realiai egzistuojančius socialinius liftus Ukrainos visuomenėje. Be patriotizmo ir noro ginti Tėvynę, būtina įkalti jaunuoliams į galvas, kad kariuomenė yra socialinio pakilimo platforma. Ir tada tarp jaunų žmonių atsiras noras tarnauti kariuomenėje, įgyti kariuomenės specialybę ir tapti karininkais, pabrėžė Tamaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: