„Jie pakėlė rankas, numetė amuniciją.“ Kaip Zelenskis ėmė užpuolikus į nelaisvę (Video)  ()

„Kasdien, tiesiog sistemingai, kvadratas po kvadrato, jų artilerija degina ir niokoja miestą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys Artemas Zelenskis kalbėjo apie sudėtingą situaciją Marjinkoje, prisimindamas paskutinį rusų paėmimo į nelaisvę atvejį.

Marjinkoje, Donecko srityje, kiekvieną dieną vyksta Rusijos armijos puolimas, kartais jų būna du ar trys. Rusai turi daug technikos, nuolat ją iš kažkur gauna. Taip pat jie turi pakankamai žmonių, ir jie metami „mėsos šturmams“. Šturmui rusų kariams išduodamos keturios ar šešios dėtuvės ir kažkokia vienkartinė amunicija. Patys okupantai supranta, kad nieko gero iš to neišeis, todėl rusai eina į mūšį ir pasiduoda.

Apie tai „Radio Svoboda“ „YouTube“ kanalui kalbėjo 79-osios atskiros Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro puolimo brigados karys Artemas Zelenskis.

„Paskutiniai du, kuriuos sučiupome, atėjo į šturmą ir išlipo iš behi (pėstininkų kovos mašinos – red.). Pusė iš karto nubėgo į kitą pusę, bet šie du atsigulė. Mūsų vaikinai taip normaliai pradėjo į juos šaudyti, artilerija nesnaudė. Ir tada jie pakėlė rankas, numetė amuniciją ir nuėjo į priekį – pasiduoti“, – savo istorija dalijosi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

 

Kariškio teigimu, pasidavę rusai pasirodė esą kaliniai, iš kalėjimo išsiųsti į frontą. Jie kovojo kaip „Štorm-Z“ dalis.

Kaip pažymėjo Artemas Zelenskis, okupantams Marjinkos užėmimas yra tiesiog sistemingas jos naikinimas. „Iš pačio miesto centro atsitraukėme tik todėl, kad nebuvo kur įsitvirtinti. Kasdien, tiesiog sistemingai, kvadratas po kvadrato, jų artilerija degina ir niokoja miestą“, – baisią tiesą pasakojo karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: