Rusų paklausė, ar jie nori taikos. „Bloomberg“ skelbia įdomius duomenis  (1)

Spalio 21-29 dienomis atlikta nauja apklausa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų, pasisakančių už taikos derybas, skaičius smarkiai išaugo. Tai liudija naujos apklausos, atliktos spalio 21-29 dienomis, duomenys, skelbia „Bloomberg“.

Apklausos duomenimis, beveik pusė rusų nori, kad Vladimiras Putinas pradėtų derybas dėl karo Ukrainoje užbaigimo. Maždaug 48 % respondentų sutiko, kad atėjo laikas derėtis dėl taikos susitarimo, o tai yra didžiausias procentas nuo tada, kai prasidėjo plataus masto invazija 2022 m.

Tuo pačiu metu už karo tęsimą pasisakė 39 proc.

Beveik trys ketvirtadaliai teigė, kad palaikytų Putiną, jei jis rytoj pasirašytų taikos susitarimą, rodo apklausa. Šie skaičiai išaugo tik pernai rugsėjį, kai Rusijos Federacija paskelbė apie 300 tūkst. mobilizaciją. Taip pat padidėjo baimė dėl būsimo šaukimo į karą – 58 % pasisakė prieš remobilizaciją.

Leidinys pažymi, kad akivaizdus visuomenės nepasitenkinimo padidėjimas vargu ar turės įtakos Putinui. Jis nerodo noro nutraukti invazijos, nors Rusijos kariuomenė patyria didžiulių nuostolių ir buvo daug kartų priversta trauktis.

 

„Putinui ruošiantis siekti penktos prezidento kadencijos, Kremlius ėmėsi griežčiausių per pastaruosius dešimtmečius priemonių, kad susidorotų su nesutarimais, įkalindamas oponentus ir uždraudęs karo kritiką“, - reziumavo „Bloomberg“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(5)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: